CEF eDelivery Workshop


Az Európai Bizottság Informatikai Főigazgatóságának (DIGIT) CEF* eDelivery technikai hivatala 2018. december 5-én workshopot szervezett az eDelivery Building Block-ról**, annak felhasználási módjairól és legjobb gyakorlatairól az Innovációs és Technológiai Minisztériumban, a magyar érdekelt felek számára.


A workshop a szállítási szektort célzó eDelivery Building Block programmal és szolgáltatással kapcsolatos információk megosztásának céljából került összehívásra, annak kapcsán, hogy a CEF eDelivery felhívására a GS1 Magyarország, az ERBA Kft. és Blockchain Competence Center Kft. közös pályázatot nyújtott be az élelmiszer ellátási láncok mentén zajló, adatcserével kiszolgált üzleti folyamatok biztonságának támogatása érdekében, az ún. eDelivery Building Block kommunikációs technológia felhasználásával.

*A Connecting Europe Facility (CEF) az EU által létrehozott pénzügyi alap, mely európa-szerte támogatja a magas színvonalú, fenntartható, hatékony és határokon átívelő technológiai fejlesztéseket a szállítás, az energiagazdálkodás és a digitális szolgáltatások terén.

**Az eDelivery Building Block egy olyan CEF által támogatott szolgáltatás, mely egy AS4 üzenetprotokoll alkalmazásával nyújt biztonságos csatornát digitális adatok és dokumentumok megosztásához az internet vagy privát hálózatok bevonásával.

Az eseményen a résztvevők és a szervezők bemutatkozó blokkját követően Adrien Ferial, CEF eDelivery Technical Office Leader és Amar Deep, CEF eDelivery Support Office Manager mutatták be a CEF eDelivery Building Block szolgáltatásokat, az eHealth és eProcurement területeken az eDelivery terén már megvalósult alkalmazási referenciákat és a CEF eDelivery Bulding Block szolgáltatást működtető Domibus alkalmazást.

Az elhangzott előadások az érintettek számára elérhetők itt valamint igényelhetők az info@gs1hu.org email címen.

Az eDelivery technológiáról további információk találhatók az alábbi linkeken:

eDelivery szolgáltatás bemutatása: eDelivery factsheet

eDelivery szolgáltatás és eDelivery infrastruktúra kialakítása: eDelivery tutorial

AS4 üzenetcsere protokoll felhasználási szempontjai: "What is AS4" factsheet