Betegazonosítási és nyomonkövetési bemutató a sárvári Szent László Kórházban


Az esemény címe: GS1 szabványos betegazonosítás implementációja a sárvári Szent László Kórházban

A találkozó pontos időpontja: 2019. június 6., 10:00 (várható befejezés 14:00)

A találkozó helye: Szent László Kórház (9600 Sárvár, Rákóczi Ferenc u. 30., Igazgatóság – 6-os tárgyaló)


A tervezett program elérhető itt.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az ülés résztvevőinek száma legfeljebb 30 fő.

A regisztráció az alábbi linken lehetséges: https://gs1hu.org/egeszsegugy-regisztracioA munkacsoport ezévi programjának részeként egy GS1 szabványimplementációs útmutató elkészítését tervezzük a kórházak számára. A munkacsoport tagokkal közösen az egyes kórházi folyamatokat sorba véve megvizsgáljuk, hogy hol milyen szempontokat figyelembe véve javasolt a GS1 szabványok bevezetése. Elsőként a betegazonosítási folyamattal kezdjük, amihez a munkacsoport ülést megelőzően egy előzetes munkaanyagot küldünk ki a regisztráltaknak, és amelyet az ülésen közösen áttekintünk és értelmezünk.

A témához kapcsolódóan az ülés során lehetőség nyílik a sárvári Szent László Kórház GS1 szabványos betegazonosítási rendszerének megismerésére és gyakorlatban történő megtekintésére.


A Magyar GS1 Egészségügyi Felhasználói Csoportról

A Felhasználói Csoport 2016. novemberében azzal a céllal jött létre, hogy a globális GS1 szabványszervezet egészségügyben szerzett nemzetközi tapasztalatainak, illetve a változó jogszabályi előírásoknak az ismeretében és figyelembe vételével, feltárja Magyarországon az ellátási lánc piaci szereplőinek valamint a betegellátást végző szervezeteknek a szabványalkalmazási céljait, továbbá koordinálja a GS1 szabvány alapú megoldások helyes ágazati bevezetését és szabályszerű alkalmazását a helyi igények kiszolgálására.

Célkitűzései között a hangsúly természetesen a GS1 szabványokhoz kötődő, az automatikus termékazonosításon alapuló, betegbiztonságot javító, illetve a transzparens folyamatok által hatékonyabb és fenntarthatóbb működést lehetővé tevő megoldások bevezetésén van.

A korábban elindított munkacsoportok (kórházi nyomon követés, orvostechnikai eszközök és az IVM termékek egységes azonosítása és jelölése) most újra munkához látnak. Az önkéntes alapon működő, nyitott szakmai munkacsoportok célja a jól bevált nemzetközi megoldások bemutatásával támogatni a hazai érintetteket az új jogszabályi előírások megvalósításában, a GS1 szabvány alapú rendszerek helyes és szabályszerű bevezetésével, alkalmazásával.

Csatlakozzon Ön is a munkacsoportokhoz, illetve vegyen részt a betegazonosítási nyílt ülésen.

REGISZTRÁLOK

Kérdése esetén keresse szakértőinket!

Horváth-Hankó Christine (hanko@gs1hu.org)

Krázli Zoltán (krazli@gs1hu.org)