Egészségügy

Magyar GS1 Egészségügyi Felhasználói Csoport

A Magyar GS1 Egészségügyi Felhasználói Csoport 2016. novemberében azzal a céllal jött létre, hogy a globális GS1 szabványszervezet egészségügyben szerzett nemzetközi tapasztalatainak, illetve a változó jogszabályi előírásoknak az ismeretében és figyelembe vételével feltárja Magyarországon az ellátási lánc piaci szereplőinek valamint a betegellátást végző szervezeteknek a szabványalkalmazási céljait, továbbá koordinálja a GS1 szabvány alapú megoldások helyes ágazati bevezetését és szabályszerű alkalmazását a helyi igények kiszolgálására. 

Célkitűzései között a hangsúly természetesen a GS1 szabványokhoz kötődő az automatikus termékazonosításon alapuló, betegbiztonságot javító, illetve a transzparens folyamatok által hatékonyabb és fenntarthatóbb működést lehetővé tevő megoldások bevezetésén van.
MEFCS TAGSÁG REGISZTRÁCIÓ
Miért érdemes csatlakozni?

  • Önkéntes regisztráció, ingyenes részvétel;
  • A már csatlakozottak köre reprezentálja a hazai ágazatot: kórházak, orvosi műszer- és gyógyászati segédeszközgyártók, gyógyszergyártók, illetve nagykereskedők, és szakmai szervezetek alkotják a Csoportot;
  • Naprakész információk az ágazatot érintő aktualitásokról, jogszabályi változásokról;
  • Kapcsolatrendszer bővítésére kiválóan alkalmas;
  • Meghívott előadók előadásain keresztül lehetőség van az iparági újdonságokkal kapcsolatos szemléletmód bővítésére.
A Csoport vezetőjét a Csoport választja, működését a GS1 Magyarország koordinálja a Csoport által elfogadott elfogadott Ügyrend szerint. A szakmai részfeladatok, illetve egyes szűkebb szakterületeket érintő kérdések elemzése és feldolgozása érdekében a Felhasználói Csoport Munkacsoportokat hoz létre.

Az Egészségügyi Felhasználói Csoporton belül, amennyiben igény mutatkozik rá, egyes projektekre aktív munkacsoportok alakulhatnak a tagokból, példaként az alábbi területekre:

  • kórházi nyomon követés;
  • egységes ágazati termékcikktörzs létrehozása;
  • orvostechnikai eszközök és az IVD termékek egységes azonosítása és jelölése.

Iratkozzon fel a GS1 Magyarország Egészségügyi hírlevelére!

Friss hírek havonta jellemzően 1 alkalommal az egészségügyi iparág, a gyógyszer– és orvostechnikai eszközipar, valamint a kórházi innovációk területéről, hazai iparági eseményekről, nemzetközi sikeres projektekről.

Tovább a feliratkozó oldalra
Kérdése esetén forduljon bizalommal a GS1 Magyarország munkatársaihoz:

Horváth-Hankó Christine
egészségügyi szektor menedzser
+36 30-162-6782
Krázli Zoltán
implementációs igazgató
+36 30-740-6526