GS1 - Magyar GS1 Egészségügyi Felhasználói Csoport

Egészségügy

Magyar GS1 Egészségügyi Felhasználói Csoport

A Magyar GS1 Egészségügyi Felhasználói Csoport 2016. novemberében azzal a céllal jött létre, hogy a globális GS1 szabványszervezet egészségügyben szerzett nemzetközi tapasztalatainak illetve a változó jogszabályi előírásoknak az ismeretében és figyelembe vételével feltárja Magyarországon az ellátási lánc piaci szereplőinek valamint a betegellátást végző szervezeteknek a szabványalkalmazási céljait, továbbá koordinálja a GS1 szabvány alapú megoldások helyes ágazati bevezetését és szabályszerű alkalmazását a helyi igények kiszolgálására.

Célkitűzései között a hangsúly természetesen a GS1 szabványokhoz kötődő az automatikus termékazonosításon alapuló, betegbiztonságot javító, illetve a transzparens folyamatok által hatékonyabb és fenntarthatóbb működést lehetővé tevő megoldások bevezetésén van.

Tudjon meg többet a csoport működéséről, és csatlakozzon a Csoporthoz

A Magyar GS1 Egészségügyi Felhasználói Csoporthoz történő csatlakozás önkéntes, a részvétel ingyenes, a tevékenységet a Csoport tagjai egyforma módon saját költségükön végzik. A Csoport vezetőjét a Csoport választja, működését a GS1 Magyarország koordinálja a Csoport által elfogadott Ügyrend szerint. A szakmai részfeladatok illetve egyes szűkebb szakterületeket érintő kérdések elemzése és feldolgozása érdekében Munkacsoportokat hoz létre.  

Csoport tagjai félévente, a munkacsoportokban résztvevő szakemberek gyakrabban is találkozhatnak, illetve munkájukat telefonkonferenciák illetve levelező rendszer fogja segíteni. A munkacsoportoktól származó ajánlások, dokumentumok nem kötelező erejűek, azok alkalmazásának önkéntes alapon történhet.

A már csatlakozottak köre szépen reprezentálja a hazai ágazatot: kórházak, orvosi műszer- és gyógyászati segédeszközgyártók, gyógyszergyártók illetve nagykereskedők, és szakmai szervezetek alkotják a Csoportot.

A Csoport tagjává válhatnak mindazon egészségügyi gazdálkodó szervezetek, egyesületek, szövetségek, érdekképviseleti szervek és egyéni tagként szakértők, akik a fenti célokkal azonosulni tudnak, és erről szándéknyilatkozat formájában nyilatkoznak.

Jelentkezzen már most az alábbi online űrlapunk kitöltésével!

A csatlakozó neve (cégnév/intézmény név/egyéni tag) *
A céget/intézményt képviselő neve
A képviselő beosztása
A képviselő e-mail címe *
A képviselő telefonszáma

Az Egészségügyi Felhasználói Csoporton belül, amennyiben igény mutatkozik rá, egyes projektekre aktív munkacsoportok alakulhatnak a tagokból, példaként az alábbi területekre:

  • kórházi nyomon követés; 
  • egységes ágazati termékcikktörzs létrehozása;
  • orvostechnikai eszközök és az IVM termékek egységes azonosítása és jelölése.

Ha munkacsoport létrehozását javasolná egy bizonyos témára, bevezetési projektre, kérjük, jelezze felénk e-mailben: krazli@gs1hu.org


Rendben További információk