Az IDDA sikeresen teljesítette az eDelivery kapcsolat AS4 csatlakozási tesztjét

Az IDDA (Integrated Delivery by Digital Assistance) az elektronikus üzleti üzenetek biztonságos és gyors létrehozására és továbbítására szolgáló hálózati kommunikációs eszköz, amely támogatja a beszállítók és felvásárlóik (gyártók, kereskedők, disztribútorok) közötti hiteles és pontos adatcserét. A sikeres uniós pályázat keretében fejlesztett szolgáltatás nemrég újabb fontos mérföldkőhöz érkezett.

Az IDDA tervezett szolgáltatási rendszere három olyan meglévő, innovatív technológiai megoldást ötvöz, melyek külön-külön már bizonyították létjogosultságukat s melyek együttesen képesek lehetnek választ adni az élelmiszer ágazat ellátási láncainak olyan jelenlegi problémájára, mint például az akadozó üzleti kommunikáció, az időhiány az IT beruházásokra, az ellátás biztonságának és a jogszabályokban előírt nyomonkövetési kötelezettségeknek történő megfelelés nehézségei.

Ez a három technológia:

  • a globális GS1 szabvány megoldásai, melyek a globálisan egyedi azonosítás és az automatizálható üzleti folyamatok alapját adják;
  • az eDelivery uniós hálózati kommunikációs platform, egy üzenet kézbesítési „szabvány”, melynek célja, hogy segítse a közigazgatási szervek egymás közötti, valamint a vállalkozások és polgárok közötti elektronikus adatok és dokumentumok cseréjét interoperábilis, biztonságos és megbízható módon;
  • a blockchain-alapú könyvelés, amely az üzleti események és adatbiztonság hozzáadott értékéről gondoskodik.

A GS1 Magyarország Nonprofit Zrt., az Erba 96 Kft. és a Blockchain Competence Center Kft. együttműködésében elnyert, európai uniós „Connecting European Facility (CEF) in Telecom” pályázati támogatással készül a hazai megoldás.

2020 áprilisára lényeges mérföldkövéhez érkezett az IDDA fejlesztése. Az ERBA 96 Kft. szakemberei sikeresen végrehajtották az Európai Bizottság mellett működő uniós digitális szolgáltatásokat támogató központtal az eDelivery building block-hoz történő csatlakozás tesztelését.

A CEF eDelivery AS4 Connectivity test-nek a célja az, hogy megvizsgálja, az újonnan telepített AS4 hozzáférési pont megfelel-e a CEF eDelivery előírásainak és képes eredményesen kommunikálni az Európai Bizottság által a tesztek elvégzésére üzemeltetett AS4 hozzáférési ponttal.

Az IDDA tesztelési folyamata elsőre megfelelt és sikeresen zárult, vagyis az alkalmazás megkapta a csatlakozásról szóló Uniós hitelesítési tanúsítást.

A projekt következő fázisaiban történik meg a GS1 szabványos üzenettartalmak, a kezelésükre szolgáló felhasználói munkaterületek és felületek, valamint az üzleti háttérrendszerekhez kapcsolódó blockchain kapcsolatok és eDelivery szabványos konnektorok, interfészek kialakítása.

A rendszert valós üzleti környezetben is szeretnénk tesztelni, ezért a projekt jelen szakaszában várjuk a hazai élelmiszeripar fejlett elektronikus kommunikáció bevezetését és/vagy meglévő rendszereik beszállítóikkal vagy célpiaci partnereikkel uniós szabványok mentén történő hosszútávú integrációját tervező partnerek jelentkezését, megkeresését, a projekt keretében megvalósuló pilot szakaszba történő bekapcsolódáshoz.

Hogyan használhatja ki a legjobban az újgenerációs IDDA megoldásban rejlő lehetőségeket?

Jelentkezzen partnernek pilot projektünkbe!

Tovább az IDDA információs oldalára