Az Auchan nyomonkövetési applikációt vezetett be Franciaországban

A világ egyik piacvezető élelmiszerkereskedelmi vállalkozása, az Auchan úgy döntött, hogy kiaknázza a blockchain-alapú technológiában rejlő lehetőségeket legújabb innovációja, egy élelmiszer nyomonkövetési applikáció bevezetése kapcsán.

Az applikáció, melyet a TE-FOOD fejlesztett, lehetővé teszi a vásárlóknak, hogy saját mobil eszközeiken kövessék nyomon az általuk megvásárolt élelmiszerek eredetét. A fogyasztóknak csak be kell szkennelniük az app segítségével a termékeken elhelyezett QR kódokat, és máris hozzájutnak az élelmiszerekkel kapcsolatban olyan információkhoz, hogy pl. honnan származik a termék, hol termesztették.

A termék hitelesítése is megtörténik az applikáción keresztül a TE-FOOD által fejlesztett blockchain rendszer segítségével, mely a FoodChain nevet kapta.

A TE-FOOD applikációja 2018 decemberétől élesben működik Franciaországban, és letölthető mind Androidos, mind iOS mobiltelefonokra.

A nyomon követést első körben zöldség-gyümölcs árukra vezették be, de a TE-FOOD már előre jelezte, hogy hamarosan a baromfitermékek is elérhetővé válhatnak az applikációban, miközben az eszköz több országra történő kiterjesztésén is dolgoznak.

Az Auchan jelenleg a 13. legnagyobb élelmiszerkereskedelmi vállalkozás világszinten. Bár a vállalat székhelye Franciaországban van, világszerte már 17 országban találhatók kereskedelmi egységeik, 350.000-nél is több munkatárssal és éves szinten 58,5 milliárdos forgalommal.

A vietnámi Auchan kirendeltség már 2016 óra működik együtt a TE-FOOD szolgáltatóval. Az ott lefolytatott közös pilot projekt sikerén felbuzdulva, azóta újabb 5 országban vezették be a TE-FOOD megoldását: Franciaországban elsőként, majd Spanyolországban, Olaszországban, Szenegálban és Portugáliában is.

Forrás: Masternode Buzz