Az Auchan Magyarország és a TE-Food együttműködése

Az Auchan vezető nemzetközi szupermarketlánc megvalósította a végponttól végpontig tartó nyomon követést a franciaországi, a portugáliai és a romániai telephelyein. Ezeket a bevezetéseket követően Magyarország a következő célpont, ahol be szeretné vezetni az újításokat.

Az Auchan 1998-ban nyitotta meg első hipermarketjét Magyarországon. Ma 24 hipermarkettel és szupermarkettel rendelkezik és a kiskereskedelmi piac egyik vezető szereplője.


A fogyasztók vásárlási szokásait különféle tényezők, mozgatórugók befolyásolják. Ezek közül a legalapvetőbb az az elvárásuk, hogy az élelmiszerek biztonságosak legyenek. Az ellátási láncok világszerte számos közelmúltbeli botránya megmutatta, hogy a fogyasztók biztonsága érdekében gondoskodni kell a termékek nyomon követéséről.

Manapság egyre több fogyasztót érdekel, hogy honnan származik az általuk megvásárolt élelmiszer, és fokozottabban figyelnek a termékekkel kapcsolatos etikai kérdésekre is. Azok a vállalatok, amelyek igyekeznek a vásárlóikkal szembeni átláthatóság biztosítására, képesek megkülönböztetni magukat a versenytársaiktól.

Mivel egyre több fogyasztó gondolja úgy, hogy joga van olyan termékekhez hozzájutni, amelyek megfelelnek az etikai- és táplálkozási preferenciáiknak, a nyomon követhetőség fontossága is egyre inkább növekszik.

Az ellátásilánc meghatározó szereplői kialakíthatják az egész élelmiszeripar követelményeit, így az Auchan nemzetközi cég nyomonkövetési kezdeményezése lényeges változásokkal járhat a piacon.

Az Auchan Magyarország úgy döntött, hogy a TE-FOOD megoldását alkalmazza a különféle prémium tejtermékek, például sajtok, vajak, tejek, kefirek és mascarpone sajtok nyomon követésének biztosítására.

A rendszer összegyűjti az összes olyan információt, amelyek fontosak a prémium termékek vásárlóinak számára:

  • Származási ország
  • GMO-mentesség
  • Bio/ Eco/ Organic jelölés
  • Laktóztartalom
  • Tápértékjelölés
  • A gyártás lépései

Az átláthatóság megteremtése az élelmiszer-ellátási láncban hosszútávú folyamat, és az Auchanhoz hasonló óriásvállalatok részvétele hatalmas segítséget jelent e témában.

A TE-FOOD rendelkezik a világ egyik legnagyobb nyilvánosan elérhető, a termelőtől az asztalig tartó élelmiszer nyomonkövetési megoldással. A cég 2016-ban alakult meg és több, mint 6000 partnerét szolgálja ki, ami naponta 400 000 üzleti tranzakciót jelent.

Forrás: www.te-food.com