Állatállomány-gazdálkodás GS1 nyomonkövetési rendszer segítségével

A fogyasztók számára egyre fontosabb az élelmiszerek minősége és a hozzájuk kapcsolódó információ. Mindent szeretnének tudni a húskészítményekről, hogy „ki mit csinált, mikor és hol” egy-egy termékkel. Nemcsak a nagy élelmiszer-feldolgozó vállalatok szembesülnek ezekkel a kihívásokkal, hanem a kisebb termelők is, például a perui székhelyű Leocar EIRL szarvasmarhatenyésztő vállalat.

Függetlenül attól, hogy a fogyasztók hol vásárolják meg hústermékeiket, ugyanazt az információt szeretnék tudni.

Az adatok iránti növekvő kereslet miatt a Leocar EIRL szarvasmarhatenyésztő vállalat egy olyan nyomonkövetési rendszert szeretett volna, amely naprakész és pontos információkat nyújt az egész ellátási láncban.

A Leocar a GS1 szabványokat választotta új rendszeréhez és elkezdte alkalmazni a különböző GS1 szabványelemeket, főképp a GS1-128 vonalkódot és a Szállítási Egység Sorszám Kódját (SSCC).

A GS1 szabványok segítségével a Leocar hozzáfér a tenyésztett állataival kapcsolatos összes információhoz. A GS1 szabványok lehetővé teszik a termelő számára, hogy nyomon kövesse a szarvasmarhákról és a késztermékekről szóló információkat, valamint minden egyes termelési lépést is.


A GS1 vonalkódokban található GS1 azonosítók biztosítják a nyomonkövetési megoldás alapjait.

A Leocar a szarvasmarháit RFID füljelzőkkel látja el, ezzel rögzítik a szarvasmarhák egész életútját, születésüktől kezdve az értékesítésükig. Így az információgyűjtési folyamat a teljes ellátási láncban hatékonyabbá vált.

Szeretne többet megtudni erről a témáról? Keresse fel Esettanulmány platformunkat, ahol a bevezetés minden részlete elérhető a magyar nyelvű esettanulmányban!

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Tanuljon mások sikeres szabványalkalmazási gyakorlatából!

A GS1 globális közössége régóta készíti és gyűjti azokat a gyakorlati példákat, melyek a GS1 szabványokat alkalmazó szektorok képviselőinek valós példáit és elért sikereit mutatják be röviden, néhány oldalban összefoglalva. A weboldalunkon létrehozott Esettanulmányok platformon magyarul is olvashatja ezeket a sikertörténeteket és hasznos tippeket.

Ha Önt csak egy konkrét témakör, régió vagy GS1 szabványokon alapuló megoldás érdekli, a honlapon elhelyezett szűrők segítségével könnyen elnavigálhat az Ön számára leginkább releváns esetek elérési útjához.

Az esettanulmányok olvasásához regisztráció szükséges, melyet követően széles időkorlát áll rendelkezésre akár több esettanulmány letöltéséhez is.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, látogasson el a weboldalunkra:
https://gs1hu.org/iparagi-megoldasok/esettanulmanyok