A legfinomabb édességek sem maradhatnak nyomon követés nélkül!

Az argentin Alfajores El Molle családi tulajdonú kisvállalkozás olyan rendszert kívánt létrehozni, amely lehetővé teszi számára, hogy hatékonyabban kezelje az egyre szélesedő termékpalettáját. A vállalat GS1 szabványokon alapuló, megbízható nyomonkövetési rendszert hozott létre, mellyel több területen is biztosította a hatékonyabb és biztonságosabb működést.

A 2009-ben alapított Alfajores El Molle egy kis, családi tulajdonú vállalkozás Argentínában. A cég kézzel­ készített alfajores-eket gyárt, amelyek Dél-Amerika emblematikus és népszerű édességei. Keksz, liszt és kukoricakeményítő keverékéből készülnek, ettől nagyon omlósak, töltelékként sűrű tejkaramellát,úgynevezett dulce de leché-t tartalmaznak, de a modern változatokban már egyéb hozzávalókkal is kiegészítik a hagyományos receptet.

A kisvállalkozás a GS1 Argentína segítségével GS1 vonalkódokat és GS1 azonosítókat vezetett be a különböző ízvilágú termékei és logisztikai egységei helyes nyomon követésére. A GS1 Argentína által kifejlesztett GS1 TrazAR nevű platform digitalizált adatokat gyűjt, hogy a vállalatok nyomon követhessék a termékeket a létrehozásuktól egészen a fogyasztóknak történő árusításukig.

A nyomonkövetési rendszer megvalósításához az Alfajores El Molle GS1 azonosítókat vezetett be,melyeket GS1 vonalkódokba kódolt, így szabványosan és pontosan tudta azonosítani a különböző ízű termékeit és a partnereinek küldött logisztikai egységeit.

Kétféle GS1 elemet vezettek be:

  • GS1 EAN-13 típusú vonalkódokban kódolt Globális kereskedelmi áruazonosító számokat (GTIN) a különböző ízű termékek azonosítására;
  • Szállítási egység sorszám kódokat (SSCC) GS1-128 típusú vonalkódokban kódolva az ügyfeleknek küldött csomagolási egységek azonosítására.

Ha kíváncsi az esettanulmány további részleteire, keresse fel magyar nyelvű Esettanulmány platformunkat, ahol számos sikertörténet között megtalálható az AlfajoresEl Molle példájának részletes leírása is.

Tovább az Esettanulmányok oldalra