Zöldség és gyümölcs

A zöldség – gyümölcs szektor és termékei (jellemző terméke a friss, romlandó áru), valamint ellátási lánca is számos sajátossággal rendelkezik.GS1 szabványok és megoldások a friss zöldségekhez

A GS1 szabványok és megoldások segítik az áruk nyomon követését a farmtól egészen a fogyasztók asztaláig.

Egy általános zöldség és gyümölcs ellátási lánc tipikus szereplői a vetőmag/szaporító anyag előállítók, a termelők, az elsődleges csomagoló anyag beszállítók, a Termelői Értékesítő Szervezetek (TÉSZ), az integrátorok, a feldolgozók, a nagy- és a kiskereskedők, és a fogyasztók. Friss zöldség és gyümölcsnél a Rövid Ellátási Lánc (REL), míg a friss- illetve a feldolgozott zöldség és gyümölcs láncban a HORECA szereplő is megjelenik.

A zöldség és gyümölcs ágazatban el kell különíteni a friss-, illetve a feldolgozott zöldség és gyümölcs termékek ellátási láncát. Bár a két ellátási lánc szereplői szinte teljesen megegyeznek, az egyes szereplők jogszabályi előírásai, feladatai, illetve lehetőségei nagymértékben eltérhetnek.


Nézze meg, mit okoz a nyomon követés hiánya!


Az ellátási láncokban a megfelelő azonosítás és nyomon követés életbevágó és életeket menthet.

A nyomon követés hiányából adódóan folyamatosan olyan esetek történnek, melyeket ez a hírgyűjtemény felvonultat.

Nyomonkövetési szakértőképzésünkről mondták:

„Nagyon jól felépített képzés az alapoktól a rendszerekig. Egy új rendszerszemléletet kaptam, az eddigi bővült az informatikai háttérrel.”

Szabadházy Annamária​ minőségbiztosító, laborvezető helyettes​

Győri Szeszgyár és Finomító Zrt.

Ismerje meg szolgáltatásainkat!

Kérdése merült fel? Keresse kollégánkat!