Azonosítás és vonalkód

Vonalkód minősítés

Minőségi termékhez tökéletes vonalkódot! A leolvashatatlan, hibás vonalkód milliós nagyságrendű kárt okozhat a gyártónak és az üzleti partnereknek egyaránt. Az Ön termékén jó minőségű a vonalkód?

Egy leolvashatatlan vonalkód gyakran többe kerül kereskedelmi partnereinknek, mintha nem is használtuk volna azt. A vonalkód jelképek minősítése nem csak hasznos, de fontos is – akár minőségellenőrzési eljáráshoz kapcsolva - amely arra szolgál, hogy a jelkép megfelelően leolvasható lesz az elosztási lánc teljes hosszában. A minősítés nem más, mint egy olyan szabványosított műszaki folyamat, melynek során mérhető, hogy az egyes vonalkód jelképek mennyiben felelnek meg az előírásoknak. 

Egy sikeres piaci szereplő, legyen itt szó gyártóról vagy a grafikai és nyomdai beszállítóról, gondosan és folyamatosan ügyel vonalkód jelképeinek minőségére. Fontosnak tartja, hogy partnere egyaránt elégedett legyen termékével, valamint az értékesítést és a nyomon követést segítő vonalkód jelképpel. Folyamatosan megbizonyosodik arról, hogy vonalkód jelképei megfelelnek a kereskedelemben és az ellátási láncban legelterjedtebb GS1 szabványnak, illetve a vonatkozó előírásoknak.

Az Ön termékein jó minőségűek a vonalkódok? Megfelelő azok elhelyezése a csomagoláson?

Vegye igénybe vonalkód minősítési szolgáltatásunkat és győződjön meg róla!

Tájékoztatjuk partnereinket, hogy a COVID-19-cel kapcsolatos korlátozások időszakában a vonalkód mérés szolgáltatást munkatársaink a szerdai napokon tudják végrehajtani. Kérjük megrendeléskor ennek figyelembe vételét!
A vizsgálatot követően az eredményt elektronikus úton juttatjuk el Önnek.

A jelkép minősége és olvashatósága a vonalkód létrehozójának felelőssége. Ez általában a termék márkatulajdonosát terheli, azaz akinek a termékén a kódot feltüntették. De a márkatulajdonos ezt a felelősségét szerződéses úton gyakran áthárítja a csomagoló anyagot tervező vagy gyártó alvállalkozóra.
Ezt a szolgáltatásunkat azoknak ajánljuk, akiktől hazai vagy nemzetközi üzleti partnereik hiteles tanúsítványt várnak el a vonalkód jelképeik minőségéről.

Vonalkód minősítés csak postai úton megküldött eredeti minták alapján végezhető.

Szolgáltatásunkat a GS1 rendszerbe tartozó valamennyi lineáris jelképtípus (EAN-13, EAN-8, UPC-A, UPC-E, ITF-14, GS1-128 - korábban EAN-128 jelkép -, 2D kód  -GS1 DataMatrix, GS1 QR Kód - esetén biztosítjuk. Lehetőség van egyedi elbírálást követően, a nem GS1 szabványnak megfelelő típusú Code-128 és Átfedéses kettő az ötből típusú vonalkódok vizsgálatára is (ld. Díjszabás alpontban).

Szakvéleményünket részletes, technikai paraméterekre is kiterjedő mérési jegyzőkönyvben foglaljuk össze. A vonalkód elemzést részletező szöveges formában készítjük el, míg az egyes jellemzők mért értékeit magyarázatokkal ellátott táblázatban foglaljuk össze, valamint a sikeres minősítésről Tanúsítványt biztosítunk.

Külön kérés esetén kiegészítő szolgáltatásként:

  • tanúsítványt állítunk ki  angol nyelven a jelképről;
  • a jelkép elemzés mérési jegyzőkönyvét angol nyelven is elkészítjük.
A szolgáltatás igénybevételének üzleti feltételeit a GS1 Kondíciós lista tartalmazza. A szolgáltatás díja jelképenként értendő, minden új vizsgálandó jelkép új megrendelésnek minősül. A nem GS1 szabványnak megfelelő jelkép vizsgálata esetén a GS1 Magyarország a megrendelővel egyeztetve egyéni díjszabást állapít meg. Amennyiben a szolgáltatás térítésköteles, úgy a számlát a vizsgálatot követően postázzuk.
  • Vonalkód minősítés a vonalkód előállításának lépései során (mesterfilm, előnyomat, próbanyomat, gyártásközi minta), de legkésőbb a termék forgalomba kerülését megelőzően, a végleges mintán javasolt.
  • Minősítési vizsgálatot csak postai úton érkező mintán tudunk végezni.
  • A vizsgálati eredményeket és a késztermék mintát 12 hónapig megőrizzük.
  • Szolgáltatásunk biztosításakor vállaljuk, hogy a GS1 rendszerbe tartozó lineáris és 2D jelképekre és címkékre a minta beérkezését követően a vizsgálatot 5 munkanap alatt elvégezzük.
  • A vizsgálandó minta megérkezése nélkül a megrendelést 2 hét elteltével tárgytalannak tekintjük.
Egyéb kérdéseivel kapcsolatban munkatársaink e-mailen vagy a 06/1-412-3953-as telefonszámon állnak rendelkezésére.