Új élelmiszeripari pályázati lehetőségek

A Vidékfejlesztési Program ismét lehetőséget biztosít élelmiszer-feldolgozó és borászati projektek támogatására, üzemek fejlesztésére eszközbeszerzéssel és üzemek komplex fejlesztése céljából. Ismerje meg az új pályázatok részleteit cikkünkből!

Az élelmiszer-feldolgozók az alábbi két pályázati felhívás keretében tudnak támogatást igényelni:

  • VP3-4.2.1.-4.2.2.-1-21 Élelmiszeripari üzemek fejlesztése: 50 milliárd forint keretösszegű felhívás, mely maximum 100 millió forint vissza nem térítendő támogatást fog biztosítani a pályázóknak alapvetően eszközbeszerzésre.

https://www.palyazat.gov.hu/megjelent-az-lelmiszeripari-zemek-fejlesztse-cm-vp3-421-422-1-21-kdszm-felhvs

Az élelmiszeripari üzemek fejlesztését célzó pályázatnál a kérelmek tervezett benyújtási időszaka 2021. július 7-től augusztus 31-ig tart. A támogatás célja az, hogy lehetőséget teremtsen a feldolgozási tevékenységhez kapcsolódó eszközök, gépek, technológiai berendezések beszerzésére, illetve megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására. A támogatás mértéke maximum 100 millió forint.

  • VP3-4.2.1-4.2.2.-2-21 Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése: 200 milliárd forint keretösszegű felhívás keretében lesz lehetőség az élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztésére, amely keretében akár több milliárd forint beruházási igényű projektek megvalósítására nyílik lehetőség. Itt már stratégiai beruházásokat is létre lehet hozni.

https://www.palyazat.gov.hu/megjelent-az-lelmiszeripari-zemek-komplex-fejlesztse-cm-vp3-421-422-2-21-kdszm-felhvs

Az élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztésénél a kérelmek benyújtására a tervek szerint 2021. augusztus 16-tól október 11-ig tartó időszakban lesz mód. A felhívás lehetőséget teremt az élelmiszer-feldolgozáshoz, illetve borászati tevékenységhez kapcsolódó komplex, akár stratégiai jelentőségű fejlesztések végrehajtására. A támogatás mértékének minimuma 100 millió forint, maximuma pedig 5 milliárd forint. A támogatás intenzitása közép-magyarországi régió esetén 40%-os, a nem közép-magyarországi régió esetében pedig 50%-os, de ez állami támogatási kategória esetében csökkenhet.

Az önállóan támogatható tevékenységek közé tartoznak:

  • új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek kialakítása;
  • üzemen belüli anyagmozgatáshoz és/vagy raktározáshoz és/vagy csomagoláshoz szükséges új eszközök beszerzése;
  • megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása.

Az élelmiszeripari üzemek fejlesztését célzó pályázatnál az áruszállításra használható szállítójárművek (N járműkategória szerint: teherautók és furgonok) beszerzése is támogatható, maximum nettó 10 millió forint összegben.


Az élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése során önállóan támogatható még többek között:

  • az épületek, építmények építése, kialakítása, bővítése;
  • az áruszállításra használható szállítójárművek (N járműkategória szerint: teherautók és furgonok) beszerzése maximum nettó 50 millió forint támogatási összegben;
  • energiafelhasználás csökkentésére vonatkozó tevékenységek (legalább 10% fajlagos energiahatékonyság javulás teljesítése elvárás).

Az élelmiszeripari- és/vagy borászati fejlesztések részeként megvalósulhatnak, olyan önállóan nem támogatható tevékenységek is, amik immateriális beruházásokhoz, szabadalmak, licencek, szerzői jogok és védjegyek vagy eljárások megszerzésre vagy belső nyilvántartási-, és a vállalati infokommunikációs rendszerekhez szükséges informatikai eszközök és szoftverek beszerzésére irányulnak

A GS1 szabványok ötven éve segítik az élelmiszeripar szereplőit hatékonyságuk növelésében világszerte. A GS1 Magyarország kizárólagos hazai képviseletként teljes körű támogatást nyújt a cégeknek a szabványok bevezetésében, használati körük bővítésében, akár üzemen belüli, akár a vevőket vagy éppen a szállítást vagy a logisztikát kiszolgáló folyamatokban.

Ismerje meg szolgáltatásainkat bővebben!

Cimkék:


Rendben További információk