Új EDI stratégiát fogadott el a GS1 General Assembly

A GS1 egy olyan új üzleti alapú stratégiát jelentett be, amelynek keretében az EDI szabványok szintaxis portfóliója kiegészül az UBL-el.

A GS1 Közgyűlése nemrég jóváhagyta az új GS1 EDI stratégiát, amelynek értelmében az UBL (Universal Business Language – Univerzális Üzleti Nyelv) beépítésre kerül az EDI szabvány szintaxis portfóliójába – az EDIFACT/EANCOM, GS1 XML és GS1 UN/CEFACT XML szabályok mellé.

Napjaink üzleti környezetében különféle szintaxisokat és új technológiákat alkalmaznak, hogy bővíthessék az üzleti üzenetek hagyományos, számítógéptől számítógéphez történő tömeges küldésének módszereit.

Ennek érdekében az új EDI stratégia meghatározó elemeként a GS1 kezdeményezést indít, a tranzakciós adatok egységes tartalmi leírásának harmonizációja érdekében. Ez magában foglalja majd az összes meglévő szintaxist, az új API szintaxisokat és azokat a jövőbeli megoldásokat, ahol transzakciós adatok cseréje zajlik.

 „A GS1 Közgyűlése által elfogadott új EDI stratégia jelentős változást mutat a szabványfejlesztésben: átteszi a hangsúlyt a technológia által vezérelt módszerekről az üzleti élet által vezérelt fejlesztésekre. Ez a megközelítés működési szempontból előnyt jelenthet a jelenlegi felhasználóknak és megalapozhatja olyan új technológiák beépítését mint az UBL és az API.” – mondta el a GS1 vezérigazgatója, Miguel Lopera.Írjon nekünk!

Írja meg kérdését, véleményét!
Név
Cégnév
E-mail cím
Rendben További információk