A Szabványosítás világnapján fókuszban az egészségügy

A GS1 Magyarország a globális GS1 szabványrendszer egészségügyi szektornak szánt megoldásait mutatja be egy héten keresztül az október 14-én megrendezésre kerülő, világszerte ünnepelt Szabványosítás világnapja alkalmából.

A Szabványosítás világnapját minden év október 14-én tartják. Ezen a napon azokról a szakértőkről emlékezik meg a világ, aki a különböző szabványügyi szervezetekben - mint amilyen az ISO, és a GS1 is - a szabványok fejlesztésén munkálkodnak nap, mint nap a globális gazdaság támogatása és az emberek mindennapjainak jobbá, biztonságosabbá tétele érdekében. 1946-ban éppen ezen a napon gyűltek össze első alkalommal 25 ország képviselői Londonban, hogy létrehozzák az első nemzetközi szabványügyi szervezetet, ez lett az ISO, ami hivatalosan 1947 óta létezik. Az első Szabványosítási világnapot 1970-ben ünnepelték.

A GS1 nemzetközi szervezetének helyi képviseletei ezen a napon világszerte arra világítanak rá, hogy hogyan tehetik még hatékonyabbá és biztonságosabbá az egészségügyi ellátást a gyógyszergyártóktól, a szolgáltatókon át, a kórházakig a GS1 szabványrendszer egyedi azonosítási megoldásai, valamint a termékeken elhelyezett vonalkódok. 

Számos esettanulmányon keresztül bizonyítjuk, hogy már egyetlen szkennelés milyen mértékben növelheti a páciensek biztonságát, hogyan válhat általa hatékonyabbá a készletgazdálkodás vagy éppen hogyan csökkenhet az adminisztráció jelentős mértékben, annak érdekében, hogy az ápolók és orvosok még több időt tölthessenek a gyógyítással.

A GS1 Magyarország weboldalán és LinkedIn oldalán egy héten keresztül naponta több hírt is megoszt majd a témához kapcsolódóan.

Mindezek mellett igyekszünk hazai szakembereket is megszólaltatni, akik már megismerték GS1 szabványok alkalmazásában rejlő lehetőségeket és gyakorlati tanácsok keretében ajánlják azokat.

Tartsanak velünk az Egészségügyi szabványalkalmazás hetén!Írjon nekünk!

Írja meg kérdését, véleményét!
Név
Cégnév
E-mail cím
Rendben További információk