GS1

Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platform - lezárult a tavaszi Roadshow

Ősszel újabb 4 helyszínen kerül megrendezésre a nyomonkövetési konferencia.

Az elmúlt két évben 4 munkacsoport keretein belül zajlott az az aktív szakmai munka az Agrármisztérium és a GS1 szakembereinek vezetésével, melynek eredményeképpen 4 élelmiszeripari alszektor - tej és tejtermék; bor és pálinka; hal és hús; zöldség és gyümölcs - számára készült el az iparág szereplőinek igényeit figyelembe vevő, a teljes ellátási láncot lefedő, magyar nyelvű nyomonkövetési gyakorlati útmutató.

NÉNYP Roadshow 8 helyszínnel

Az együttműködés az idén is tovább folytatódik, a tervek között az elsődleges cél az útmutatók széles körű megismertetése, valamint a mindenki számára – az élelmiszer iparágakban érintett különböző méretű és profilú vállalkozások, termelők, gyártók, kereskedők, valamint a felsőoktatási intézmények hallgatói részére is – elérhető különböző szakmai mélységű képzési anyagok kidolgozása és meghirdetése lesz. A kiemelt feladatokhoz kapcsolódóan indult el a Platform országjárása, amelynek célja, hogy minél több helyszínen kerüljenek bemutatásra az útmutatók, és azok a gyakorlati példák, amelyek kézzel foghatóan ismertetnek korszerű nyomonkövetési megoldásokat. 2 fordulóban (2018 április-május és október-november) összesen 8 helyszínen hallhatnak a résztvevők a Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platform munkájának eredményeiről és hazai, illetve nemzetközi megoldásokról.

A Roadshow tavaszi fordulója mostanra sikeresen lezárult. A kaposvári, a debreceni, a szekszárdi és a mosonmagyaróvári egyetemi képviselők és szervezők segítségével összesen 152 fő részvételével mind a környékbeli vállalkozások képviselői, mind az egyetemi diákok és oktatók megismerkedhettek azzal a nyomonkövetési tudással, amelyet az útmutatók megjelenítenek, és hallhatták a Platform további terveit is. Ezúton is szeretnénk megköszönni az egyetemeknek a kiváló helyszínek biztosítását, segítségüket a kommunikációban és a szervezésben.Az egyetemek minden helyszínen kifejezett szándékuknak adtak a hangot azzal kapcsolatban, hogy a korszerű nyomonkövetési ismeretek és trendek beillesztése az egyetemi tananyagokba elengedhetetlen, így még az idén megkezdődnek a megvalósításhoz szükséges intézményenkénti egyeztetések.

Szintén egységes tapasztalata a Roadshow állomásainak, hogy az iparági szereplők részéről is megfogalmazódott: mindennapi munkájukban egyre nagyobb az igény az elhangzott szabványalapú, hatékony és bevált megoldások bevezetésére, alkalmazására.


Az országjárás őszi fordulójának Szeged, Budapest, Eger és Szarvas ad majd helyszínt.  A részvétel továbbra is ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az érdeklődők az Agrárminisztérium (kormany.hu/hu/foldmuvelesugyi-miniszterium), a GS1 Magyarország (gs1hu.org) és a Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platform (nenyp.hu) honlapján érhetik el a kapcsolódó friss információkat.

Hamarosan elérhetők a nyomonkövetési képzések

A képzések tekintetében rövidebb, tájékoztató jellegű és többnapos, mélyebb ismereteket biztosító képzési tartalom kialakítása és azok többféle formátumban történő elérhetőségének megteremtése a cél, melyek részletes kidolgozása már elkezdődött. A képzésekre várhatóan idén ősszel lehet majd jelentkezni.

Kérdése volna? 

Keresse kollégáinkat: Vatai Krisztina (vatai@gs1hu.org), Krázli Zoltán (krazli@gs1hu.org)


Rendben További információk