Migros: A kereskedő az út a márkától a fogyasztóig

A Migros Törökország vezető szupermarketlánca, több, mint 2300 üzlettel és négy e-kereskedelmi platformmal. Migros üzlet minden török városban található. Az új technológiákat és a legkorszerűbb szolgáltatásokat elsők között bevezető szupermarketlánc már a Verified by GS1-t használja.

A Migros mindig is az innovációk lelkes követője volt és a kereskedelmi szektor élvonalába tartozott. Az 1990-es évek elején Törökországban elsőként vezették be termékeiken a GS1 vonalkódokat, ezáltal a teljes török kereskedelmi szektort a GS1 ellátási lánc szabványai felé terelték. A vállalat továbbá a Fogyasztási Cikkek Fórumának (Consumer Goods Forum - CGF) aktív tagja és Özgür Tort, a Migros ügyvezető igazgatója jelenleg a CGF társelnöke, illetve a GS1 Igazgatótanácsának tagja.

“Mint kereskedő, mi képezzük a márkatulajdonosok és a fogyasztók közti hidat. Kötelességünk a fogyasztókat a lehető legfrissebb, legpontosabb és a valóságnak megfelelő termékadatokkal ellátni.” Ethem Kamanli ellátási lánc megoldások igazgató Migros Ticaret A.Ş.

A fogyasztók megérdemlik a helyes termékadatokat

Sok más kereskedőhöz hasonlóan a török Migros üzletlánc a lehető legjobb minőségű adatokhoz kíván hozzáférni, hogy belső folyamatait zökkenőmentesen kezelhesse és gazdag fogyasztói élményt nyújthasson, melyek növelik a bizalmat, elégedettséget és a hűséget.


Szabványokra épülő együttműködés 

A Migros elkötelezett a jó minőségű termékadatok mellett. Ez az oka annak, hogy 2019-ben a vállalat minden márkatulajdonosnak üzenetet küldött, amelynek termékeit a Migros üzleteiben árusították. „Három kérésünk volt”, emlékszik vissza Kamanli. 

„Az első: Minden terméknek rendelkeznie kell egy GS1 GTIN számmal, melyet a GS1-től kell licencelni és amelyet a GS1 GTIN kiadási szabályoknak megfelelően kell létrehozni. 
A második: Minden terméket fel kell vinni a Verified by GS1 nyilvántartásába — az új termékeket csakúgy, mint a már meglévőket. 
És a harmadik: arra kértük beszállítóinkat, hogy ismerkedjenek meg jobban a GS1 Globális Adatmodellel és készüljenek fel ennek alkalmazására a közeljövőben”.

Megkérve a márkatulajdonosokat arra, hogy listázzák be termékeiket a Verified by GS1-ba, a Migros egyetlen forrásból szerezhetett megbízható termékinformációkat, melyekkel magabiztosan igazolhatta árusított termékeinek hitelességét.

Ha szeretné elolvasni a Migros szupermarketlánc teljes esettanulmányát, akkor kattintson IDE és lépjen tovább magyar nyelvű Esettanulmány platformunkra!