Felhívás - Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platform - új munkacsoportok

Az Agrárminisztérium Élelmiszergazdasági és Eredetvédelmi Főosztálya és a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. ezúton tisztelettel meghívja Önt a Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platform 2019 júliusában induló munkacsoportjaihoz való csatlakozásra. Folyamatosan várjuk a regisztrációkat, az első munkacsoporti ülések a tervek szerint augusztusban vagy szeptember elején kerülnek megrendezésre.Az elmúlt három évben a Platform munkacsoportjai (hús és hal, tej és tejtermék, bor és pálinka, zöldség és gyümölcs) kidolgozták az adott ágazatra vonatkozó nyomonkövetési útmutatókat. Az új munkacsoportok a malomipar, a tésztagyártás, a sütőipar (ideértve a pékségeket és cukrászatokat, valamint a snackgyártását), illetve az édességgyártás szereplői számára indulnak azzal a céllal, hogy az e szektorokban működő vállalkozások is megismerjék a korszerű eszközökre és megoldásokra támaszkodó nyomonkövetési lehetőségeket. A munkacsoportokba várjuk a hatóság, a szakmai szervezetek és az üzleti vállalkozások képviselőinek csatlakozását. A munka 2-3 havonta jelent személyes találkozókat, s célja ezúttal is a szektorspecifikus nyomonkövetési útmutatók kidolgozása.

Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platform

A globális áru- és információáramlás korában a vállalkozásoknak a jövedelmezőség hosszú távú biztosítása érdekében a kiváló minőségű termékek előállításán túl meg kell felelniük a globális piac támasztotta fogyasztói, kereskedői és jogszabályi elvárásoknak is. Biztosítaniuk kell a megfelelő tanúsítványok meglétét, az átláthatóságot és a nyomonkövethetőséget. Mindezekhez pedig olyan információ-megosztási megoldásokra van szükség, amelyek az elvárásoknak való megfelelést az adminisztratív terhek növelése nélkül (vagy annak minimális növelésével) teszik lehetővé a hazai vállalkozások számára.

A Platform célja, hogy a szektor szereplőivel történő folyamatos egyeztetéssel, a jogszabályi környezet széles körű feltárásával és megismertetésével, a legjobb gyakorlatok bemutatásával, folyamatos és kiterjedt kommunikációval, a szükséges kapcsolatrendszer kiépítésével és lobbi-tevékenységgel segítse a vállalkozásokat a kötelezettségek azonosításában, a megfeleléshez szükséges eszközök meghatározásában és alkalmazásba vételében.

A regisztrációkat mostantól várjuk a https://gs1hu.org/nenyp/regisztracio oldalon!

Cimkék:


Rendben További információk