Brazil ruhák nyomon követése RFID-val a gyártástól a fogyasztóig

A brazil iTag RFID Smart Labels (iTag RFID okos címkék) vállalkozás bejelentette, hogy együttműködésbe lép a széles körű ipari gyártással és nyomtatással foglalkozó taiwani Printronix céggel annak érdekében, hogy a jövőben rádiófrekvenciás azonosítást alkalmazó címkék kerüljenek a ruhaipari termékekbe már a gyártás helyén, Kínában vagy Vietnámban, egészen az értékesítés helyéig a brazíliai boltokban.

A Brazíliában nagyszámú sikeres felhasználói bevezetést magának tudható iTag úttörőnek számít a GS1 szabványos EPC Gen 2 RFID szabvány használatával készülő címkéivel.


A gyártás során hozzáadott RFID címkéknek köszönhetően, mostantól nyomon követhető lesz az áruk útjának teljes folyamata, az ázsiai kikötőktől egészen Brazíliáig. Ráadásul optimalizálható lesz a beérkezéskor az árucikkek darabszámának meghatározása is, ami nagyfokú költséghatékonyságot eredményez.

Ezzel a nemzetközi marketing stratégiával az iTag Ázsia-szerte az okoscímkék nyomtatásának és elterjedésének fellendítését tűzte ki célul. A Printronix, egy globális méretű ipari nyomtató és gyártó vállalat, támogatni fogja ezt az erőfeszítést, a projekt harmadik szereplője pedig a Maxhill Co. A partnerség keretében egy RFID címkegyártó központot hoznak létre Taiwan-ban. Az iTag és a Maxhill lesz felelős az RFID címkék nyomtatásáért és szerializálásáért azon kereskedelmi vállalkozások számára, amelyek termékeiket más országokban gyártják, de Brazíliában értékesítik és amelyek az iTag RFID megoldását alkalmazzák termékeik nyomon követéséhez.


A szolgáltatás tehát azon ügyfeleknek készült, akik szintén szeretnék bevezetni az RFID technológiát, de gyártási folyamatuk egyes részei Brazílián kívül kerülnek megvalósításra. A gyártás igény szerint történik, a vevő szükségleteihez igazodva, ezáltal gazdaságosan és gyorsan meg tudnak felelni a piaci igényeknek. A használatra kész címkék az ügyfél bármelyik gyártási célterületére eljuttathatók akár Ázsiában vagy Európában.

„Az RFID rendszer 915 Mhz-es rádiófrekvenciát használ és számos üzleti előnyt nyújt”, írta az iTag egy előkészítő dokumentumban, „például növeli a produktivitást, elősegíti minden egyes árucikk útjának nyomon követését az ellátási láncokban, lehetővé teszi a leltár még könnyebb kezelését, a veszteségek és a hulladék csökkentését és a szállítmányozás egyszerűsítését”.

„Az iTag partnersége a Printronixszal nagyfokú biztonságot nyújt azoknak, akik egy másik kontinensen bonyolítják gyártási folyamataikat”, mondja Sérgio Gambim, az iTag vezérigazgatója, „a T6000 típusú RFID nyomtató család már az iTag megoldását is magában foglalja, emellett a teljes taiwani stábot kiképeztük a Brazíliából érkező információ feldolgozására. Ez a stratégiai partnerkapcsolat fontos lépés az iTag ügyfelei számára, ezáltal a gyárban zajló termelést is vezérelhetik, ha a termelés helyén lévő árucikkeket RFID-val látják el.” Ez, mint mondja, a számlázási folyamatokban is segítség lesz.

Forrás: RFID JournalRendben További információk