Masterprint Jelöléstechnika Kft.

Egy lépéssel a legújabb gyártási igények előtt. 

Árucikkek, csomagolások ellátása változó adatokkal – egyedi jelöléstechnikai rendszerek tervezése és megvalósítása – végül a legösszetettebb feladatok: terméknyomonkövetés és szoftverfejlesztés. 

Az integrált jelöléstechnikai rendszerek területén piacvezető Magyaroszágon a Masterprint Jelöléstechnika Kft., hiszen tevékenységük iparágtól függetlenül a jelöléstechnika valamennyi területét lefedi.

Árucikkek, csomagolások ellátása változó adatokkal – egyedi jelöléstechnikai rendszerek tervezése és megvalósítása - végül a legösszetettebb feladatok: terméknyomonkövetés és szoftverfejlesztés. 

Mérnökökből, szoftverfejlesztőkből és projekt menedzserekből álló csapat, 16 év tapasztalata és prémium minőségű berendezések - ebben rejlik a Masterprint Jelöléstechnika Kft. sikere. Terveznek, fejlesztenek, gyártanak, forgalmaznak, karbantartanak, mindezt eddig a világ 23 országában. Ahány iparág és termékfajta, annyi féle igény születik – legyen szó a gyártási szám feltüntetéséről vagy a termékek egyedi azonosítóval való ellátásáról. A Masterprint által telepített termék nyomon követő rendszerek olyan területeken segítenek, mint a gyógyszeripar, az agrokémia vagy az élelmiszeripar, ahol a gyártóknak egészen szigorú követelményeknek kell megfelelniük. 

Szolgáltatások a jelen iparágainak, a jövő tudásával 

Jelöléstechnikai berendezések 

Kis- és nagykarakteres tintasugaras jelölők, címkézőgépek, fólia felülnyomtatók - a cél mindenhol ugyanaz: hogy a nyomtatás ne lassítsa a gyártás ütemét, a feliratok tartósak, a leállások rövidek, az üzemeltetési költségek pedig alacsonyak legyenek. A Masterprintnél kizárólag a világ vezető márkáival dolgoznak: jól ismert vállalatok berendezéseit forgalmazzák, telepítik és szervizelik, hiszen megbízható eszközök nélkül elképzelhetetlen a folyamatos gyártás, a maximális hatékonyság biztosítása. A Masterprint által forgalmazott feliratozók lényegében bármilyen anyagra, felszínre tudnak nyomtatni – az egyszerűbb karakterektől a brand logóját ábrázoló feliratokig. 

Egyedi jelöléstechnikai rendszerek 

Nem lehet kapacitást bővíteni a jelöléstechnika hardveres és szoftveres oldalát összehangoló egyedi jelöléstechnikai rendszerek nélkül. A termékazonosítást például, ami egyre gyakoribb megoldás a különböző gyártó vállalkozásoknál, a meglévő gyártási, csomagolási folyamatokhoz igazodva, azok akadályozása nélkül kell beiktatni. Szerializációs és aggregáló állomások, robotcellák, automatizált mérő- és címkézőrendszerek, mérlegek és minőség-ellenőrző kamerák – egy rendszerbe kapcsolva, az átláthatóság és a kiváló termékminőség érdekében. 

Szerializációs állomások 

A gyógyszeriparban világszerte komoly kockázatot jelentenek a rendre felbukkanó hamisított készítmények, ugyanilyen fontos feladat az agrokémiai termékek nyomon követése, amivel az élelmiszerekben található vegyszerek mennyiségét lehet az egészségügyi határértékeken belül tartani. Gyógyszerek, élelmiszerek, agrokémiai termékek – az adott iparág kívánalmainak megfelelően kalibrált, multifunkciós szerializációs állomások nemcsak a gépek és emberek számára is olvasható kódokat és egyéb termékadatokat nyomtatnak, hanem ellenőrző, validáló funkciót is ellátnak. Az egyes iparágak speciális igényeit figyelembe vevő, hatékony és gazdaságos jelölési megoldások születnek, így a jelöléstechnikai feladatok nem akadályozzák vagy lassítják a gyártást. A gyártási, logisztikai és nyomtatási folyamatok átláthatóvá válnak, a gyártók valamennyi hatósági előírásnak garantáltan megfelelnek, és nem mellesleg a márkájukat is védik, hiszen a hamisított gyógyszerek, élelmiszerek komoly kockázati tényezőt jelentenek a fogyasztók egészségére, valamint egy vállalat jó hírnevére és profitjára egyaránt. Az egyes árucikkek életútja pillanatok alatt előhívható, így a hibás termékek gyorsan visszahívhatóak. 

Központi nyomtatásvezérlés  

A folyamatos hardveres fejlesztések mellett a vállalkozásoknak szoftveres oldalon is összehangolt, rendszerszintű megoldásokat kell alkalmazniuk. A Masterprint Kft. ezért központi nyomtatásvezérlési és nyomonkövetési szoftvermodulokkal is támogatja a termelést végző vállalatok jelölési folyamatait, az egyes modulok és a rendszerbe integrált valamennyi eszköz közötti kommunikációért egy PLC-alapú központi vezérlő felel. Ennek célja, hogy a gyártás gördülékenyen és hibamentesen folyjon, az átállások ne akadályozzák a termelést, a beérkező és kimenő alapanyagok, termékek pedig ellenőrzöttek legyenek. Ez nemcsak a gyártási és munkaszervezési folyamatokat teszi átláthatóbbá, hanem az alapanyagok és termékek nyomon követését is. 

Kapcsolat

Masterprint Jelöléstechnika Kft.

2454 Iváncsa, Kilencedi út 6.
T: +36 1 203 8599