Vásárlás karantén idején: Mit rendelünk online a koronavírus időszakában?

A jelenlegi rendkívüli helyzetben a kiskereskedők küzdenek az online rendelések számának megugrásával, a fogyasztók pedig egyre inkább a "nincs raktáron" üzenetekkel szembesülnek - az Adobe Analytics nemrégen közzétett tanulmánya szerint.

A kutatócég elemezte a kiskereskedelmi webáruházak több millió látogatási adatait, illetve termékcikkek millióit, amely alapján megállapították, hogy az online kereskedelem mostani fellendülésében az élelmiszervásárlás jár az élen.


A virtuális bevásárlókocsik legnépszerűbb cikkei: az egészségügyi termékek, az edzéssel kapcsolatos eszközök, a toalettpapír és a konzervek.

Az online értékesítés összességében 25%-kal ugrott meg a COVID-19 hatására, míg az online élelmiszervásárlás napi szinten több mint 100%-kal növekedett Amerikában.

A tanulmány szintén megállapította, hogy a vírusvédelmi eszközökkel kapcsolatos kategóriák, mint például a kesztyűk, maszkok és kézfertőtlenítő szerek iránti kereslet 807% -kal, a vény nélkül kapható gyógyszerek beszerzése pedig 217% -kal növekedett.

A különböző fitneszfelszerelések, mint például kettlebellek, súlyzók és futópadok esetében 55%-os fellendülés mutatható ki az online rendeléseknél, miután az edzőtermek országszerte bezárták kapuikat annak érdekében, hogy lassítsák a járvány terjedését.

A kötelező social distancing-ra válaszul a kiskereskedők átalakították a boltokban történő átvételi lehetőségeket, amely valószínűsíthetően működött, hiszen az online megrendelések üzletben történő átvételének gyakorisága 62% -kal növekedett az előző évhez képest - az Adobe Analytics felmérése alapján.

Mindazonáltal az online értékesítésben a maszkok eladása ugyan megugrott, de még mindig messze volt a ruházati értékesítés számaitól.

A tanulmány szerint az online ruházati értékesítés átlagos árbevétele 13% -kal esett vissza március hónapban, összehasonlítva az értékeket a február eleji adatokkal.

Forrás: https://eu.usatoday.com