Újra elindítjuk GS1 Egészégügyi szakértő képzésünket – Jelentkezzen már most!

A GS1 Egészségügyi szakértő képzésünket tavasszal sajnos a járványhelyzet miatt nem tudtuk megtartani, azonban a nagy érdeklődésre való tekintettel szeptember 1-jétől ismét elindítjuk. A képzésre tervezetten személyes formában, a GS1 Magyarország székhelyén kerül sor. Amennyiben a koronavírus okozta járványhelyzet újra felerősödne a képzést online formában fogjuk megtartani.A képzésünk keretében megszerezhető az a széleskörű, nemzetközi gyakorlatokra és uniós, valamint helyi aktuális jogszabályok ismeretére épülő szabványismereti alaptudás, mellyel a szakértő képessé válik:

  • a kórházak és egyéb egészségügyi intézmények folyamatainak vizsgálatára, és a lehetséges fejlesztési pontokon a GS1 szabványrendszer egyes elemeinek alkalmazásával a hatékonyabb működés megtervezésére és bevezetésére,
  • nem utolsó sorban a jogszabályi kötelezettségeknek megfelelő rendszerek kialakítására.

Tudjon meg többet a 2020. szeptember 1-jén kezdődő szakértőképzésünkről és regisztráljon már most!


Képzési napok:

  • 2020. szeptember 1.
  • 2020. szeptember 8.
  • 2020. szeptember 22.
  • 2020. szeptember 29.
  • 2020. október 6.
  • 2020. október 13.


A részletekért kattintson ide! (https://gs1hu.org/eu-szakerto-kepzes)

A részvételi létszám limitált, a képzés maximum 15 fővel indul.

Jelentkezési határidő: 2020. augusztus 25.

Helyszín: GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. (1139 Budapest, Fáy utca 1/b) II. emeleti tárgyalóterem


Miért van szükség Egészségügyi szakértőkre?

Az Európai Unió a közelmúltban szabályozta a vényköteles gyógyszerek, valamint az orvostechnikai eszközök kötelező egyedi azonosítását és nyomon követését. A vényköteles gyógyszerek esetében (2016/161 számú rendelet) a gyógyszerek egyedi azonosítását és biztonsági elemek bevezetését 2019 februárjától kell alkalmazni. Az orvostechnikai eszközök egyedi azonosítását és nyomon követését (2017/745 számú rendelet) 2020 májusától kell alkalmazni szakaszos bevezetéssel. Az in vitro diagnosztikai eszközök esetében (2017/746 számú rendelet) a fenti feltételeket 2024-től kell alkalmazni.

Mindez azt jelenti, hogy - a gyártókon és a szolgáltatókon túl - a felhasználó egészségügyi intézményeknek fel kell készülniük az új szabályok bevezetésére. Az egyedi termékek azonosítása és nyomon követése azonban nem a termékek beszállításával, hanem a betegágynál fejeződik be. Ebből következően az egészségügyi intézményekben jelenleg működő gazdasági és orvosszakmai rendszereket föl kell készíteni, ami alapvetően az érintett szolgáltatók feladata. Ugyanakkor elengedhetetlen, hogy az egészségügyi intézmények belső folyamatait is át kell szervezni, és a munkatársakat föl kell készíteni az új rendszer alkalmazására a napi gyakorlatban.

A GS1 Egészségügyi szakértő olyan tanácsadói feladatokat láthat el, mellyel nagymértékben javíthatja egy egészségügyi intézmény raktármenedzsmentjét, csökkentheti a dolgozók adminisztrációs terheit, szabványokra épülő nyomonkövetéssel biztosíthatja az eszközök és gyógyszerek rendelkezésre állását a megfelelő helyen és a megfelelő időben, ezzel felgyorsíthatja a páciensek ellátását és nem utolsó sorban növelheti a betegbiztonságot és csökkentheti a működési költségeket. A képzés kiscsoportos, nemzetközi bevált gyakorlatokon és hazai már sikeres alkalmazásokon keresztül mutatja be az egyes fejlesztési pontokat és lehetőségeket, valamint külön kitér a finanszírozási lehetőségekre, továbbá az innovatív, hazánkban is elérhető eszköz- és szoftvermegoldásokra. A szakértők hasznos tudást kapnak a bevezetéssel kapcsolatban felmerülő nehézségek menedzseléséhez is.

Jelentkezését online űrlapunk kitöltésével már ma jelezheti felénk: https://gs1hu.org/eu-szakerto-kepzes