Szigorúan ellenőrzi a GTIN számokat az Amazon

Már nem újdonság, hogy az Amazonon történő értékesítéshez kötelező egyedi termékazonosítót csatolni minden egyes árucikkhez, ez pedig nem más, mint a GTIN szám. Április elején az Amazon bekeményített: figyelmeztette eladóit, hogy amennyiben a termékeknél megadott azonosítószámok nem hitelesek, a terméket törlik az online piacterükről.

„Javítsa a megadott adatokat a termékénél azonnal, ellenkező esetben törlésre kerül.” – szól az üzenet. A GTIN számról bővebb információ az Amazon Seller Central-ban érhető el.

Április elején az Amazon bekeményített: figyelmeztette eladóit, hogy amennyiben egy terméknél a megadott azonosítószám nem hiteles, vagyis nem a GS1-nél került beszerzésre, vagy a márkatulajdonos nem ismeri el sajátjaként, a terméket törlik az online piacterükről.

Az Amazon azt ajánlja az eladóinak, hogy a GTIN számokat közvetlenül a GS1-től szerezzék be és ne egy harmadik félen keresztül, annak érdekében, hogy azonosítószámaik megegyezzenek a GS1 adatbázisában szereplőkkel.

Az Amazon mellett más online piacterek és e-kereskedelemben érintett vállalkozások is hasonló követelményeket támasztanak a GTIN számokkal kapcsolatban, mint például a Google. Erről részletesen a 2021. február 26-án közzétett blogposztjukban írtak, amely elérhető a Google Search Central blogban.

Forrás: https://www.ecommercebytes.com/