Szabványos szín- és méretkódok a GS1 US ajánlásával

A GS1 US most egy speciális adatbázissal segíti a beszállítókat, gyártókat és a kiskereskedőket egyaránt. A GS1 US szín és méretkódok alkalmazása lehetőséget biztosít adott termék színének és méretének rögzítésére, ezzel is lehetővé téve a hatékony adatcserét a kiskereskedelemben.

A korábban még a Nemzeti Kiskereskedelmi Szövetség által kezelt adatbázis elektronikusan elérhető vagy egy egyszeri 250 dolláros díj kifizetésével a GS1 US-től, de a GS1 US három együttműködő partnerétől is beszerezhető.

A kódok, amelyeket már több mint 30 éve használnak a kiskereskedelmi gyakorlatban, segítenek azonosítani és az osztályozni a termékeket szín és méret szerint. A kódok továbbá egy közös nyelvet is biztosítanak az elektronikus adatcserében, amely folyamat lehetővé teszi a vállalatok számára üzleti információk, például a megrendelések és a számlák elektronikus cseréjét. Ezeknek a szabványos kódoknak a használatával a kiskereskedők, a márkák és a gyártók csökkenteni tudják a manuálisan végzett munkából eredő hibákat, ezzel együtt lerövidíthetővé válik a beállítási/előkészítési idő az új termékek esetében, illetve rendelkezésre áll az automatikus értékesítési elemzés méret és szín szerint.

„A szín és méretkódok természetesen illeszkednek az egyéb forrásokból származókhoz, amit a GS1 US a tagok rendelkezésére bocsát, ezzel is biztosítva a még nagyobb hatékonyságot a készletgazdálkodási folyamatokban” – tudjuk meg Michelle Covey-től, a GS1 US vállalati kapcsolatokért felelős alelnökétől. „Hozzátette, azzal, hogy a GS1 US együttműködik ezen a téren szolgáltató partnereivel, ezek a kódok még magasabb értéket jelentenek, hiszen valós időben még szélesebb körben lesznek elérhetőek, így növelve a termékadatok pontosságát és a kereskedelmi partnerek hatékonyságát.”

Forrás: www.supplychainbrain.com