Pop-up üzlettel újítja meg a nemzetközi szállítmányozást a DHL

A DHL Express, a nemzetközi szállítmányozás globális szinten egyik legnagyobb szolgáltatója megnyitotta első mobil pop-up üzletét* az amerikai Marylandben, ami részét képezi az DHL ServicePoint Egyesült Államokbeli hálózatának. Ez a mobil pont az első ilyen típusú szolgáltatás a szállítmányozási iparágban, amely gyors és könnyű hozzáférést biztosít az egyes szállítási lehetőségekhez a vásárlók számára.

Az élelmiszer, divat és egyéb pop-up üzletek népszerűségének növekedésével egy nem mindennapi lehetőséget láttunk meg abban, hogy egy hasonló élményt biztosítsunk ügyfeleinknek a szállítmányozás területén is” – mondta az amerikai DHL Express vezérigazgatója, Greg Hewitt. „A kényelem iránti igény, valamint a nemzetközi szállítmányozási szolgáltatások iránti helyi kereslet vezetett minket ahhoz, hogy egy mobilis és rugalmas szállítási megoldást dolgozzunk ki. Az új DHL ServicePoint az átfogó kiskereskedelmi stratégiánk része, amellyel közelebb lehet kerülni a fogyasztókhoz és nagyobb hozzáférést biztosítani részükre, mindezt egy innovatív mobil megoldással, amely egyébként a kiskereskedelmi szállítási hálózatunkat egészíti ki.”

Bár az új pop-up üzlet a közeljövőben is az amerikai Marylandben marad, szükség szerint áthelyezhető lesz máshova is. Magát az egységet egy hidraulikus platformra építették és úgy alakították ki, hogy minden olyan fontos rendszerrel, mint például a HVAC vagy éppen biztonsági és számítógépes rendszerekkel összeköttetésben legyen. A kínálatban buborékos csomagolás, csomagolószalag és DHL-márkájú dobozok is elérhetőek. A következő hónapokban már a csomagok felvételére is lehetőség nyílik majd az üzletben.

Betartva a közösségi távolságtartási szabályokat, ez a DHL ServicePoint különféle kényelmi biztonsági megoldásokat is kínál, beleértve a telefonos előhívásokat vagy a könnyen hozzáférhető ügyfélablakokat, amelyek megóvják a látogatókat attól, hogy be kelljen lépniük az üzletbe.

*pop-up üzlet: adott város különböző pontjain időszakosan kialakított bolt, amely az árucikkek széles skáláját kínálja

Forrás: www.supplychainbrain.com