Ökoindustria 2021 – Legyünk együtt zöldebbek!

2021. április 28-30. között kerül megrendezésre az eddigi legnagyobb ÖKOINDUSTRIA, 3 napos virtuális expóval és teljes értékű online konferenciával (kerekasztal-beszélgetések, szakmai előadások, Q&A, online B2B networking stb.). A valós idejű részvétel az eseményen ingyenes.


A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége által hagyományosan szervezett nemzetközi szakkiállítás a hazai környezetipar legújabb eredményeit, innovációit mutatja be az alábbi területeken:

  • körforgásos gazdaság, kármentesítés és barnamezős beruházások,
  • ökoinnovációk Magyarországon,
  • zöld mobilitás, energiahatékonyság, megújuló energia,
  • élővizeink védelme, víz- és szennyvízkezelés,
  • fenntarthatóságra nevelés, szemléletformálás,
  • startup a zöldiparban, állásbörze.

Az idei program fókuszában a körforgásos gazdaság, az e-mobilitás, a zöldgazdaság, a vízkezelés és élővízvédelem, az okos megoldások és a környezetbarát termékek állnak.

Mitől lesz teljes értékű esemény az idei online ÖKOINDUSTRIA? 

Egy nemzetközi színvonalú konferenciaszoftver segítségével egy virtuális platformon éri el a kiállítói standokat, építhet üzleti kapcsolatokat a többi résztvevővel és az előadókkal, nézhet stúdióminőségű előadásokat, amelyek a zöldiparral kapcsolatos aktualitásokról és ökoinnovációkról szólnak.

Mindezt könnyedén, az irodája vagy otthona kényelméből. Az ÖKOINDUSTRIA idén tényleg a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyja maga után.

A 3 napos esemény ezúttal is kitűnő bemutatkozási alkalom cégeknek és zöld innovátoroknak akár potenciális befektetőkkel való találkozásra, partnertalálkozókra, akár tematikus kerekasztalok, szekciók szervezésére, konferencia részvételre.

Zöld mobilitás és Lean & Green konferencia

A közlekedés és áruszállítás, mint a szén-dioxid-kibocsátások közel egyharmadáért felelős emberi tevékenység, egyre kiemeltebb fókuszpontja a klímaváltozás elleni küzdelemnek. Ennek megfelelően az Európai Unió egyik legfontosabb célja, hogy 2050-re – 1990-hez képest – 60%-ra csökkentse a közlekedésből származó szén-dioxid-kibocsátás mértékét.

Ne hagyja ki a Magyar Lean & Green Programról szóló workshopunkat, amely az Ökoindustria első napján, április 28-án kerül megrendezésre, 15:00-17:00 között.  Az eseményen ismertetjük a Lean&Green Programot, és konkrét gyakorlati tippeket is adunk arra, hogyan csökkenthető hatékonyan egy vállalkozás CO2 kibocsájtása úgy, hogy mindez előnyökkel is járjon a cég számára. 

A workshop tervezett tematikája:

15:00-15:10 Köszöntő - René van Hell, Holland Királyság magyarországi nagykövete; Dr. Chikán László, társelnök, MLBKT; Kétszeri Dávid, igazgatósági tag, GS1 Magyarország

15:10-15:30 A L&G Program bemutatása - Krázli Zoltán, szektormenedzsment igazgató, GS1 Magyarország

15:30-15:50 Milyen megtakarítások realizálhatók? - Az Akcióterv bemutatása - Ujlakán Tibor, ügyvezető, T75 Consulting

15:50-16:10 Mérési módszertan - A bázis év adatszolgáltatási kihívásai - Csipes Péter, ügyvezető, STI Hungary

16:10-16:30 Az okos és fenntartható mobilitás tanulmányismertetése  - Lukács Ákos, Fenntarthatóság és klímaváltozás üzletág vezető, Deloitte Magyarország

16:30-16:50 Hogyan tegyük fenntarthatóvá flottánkat? - Harmat Eszter, Kereskedelmi igazgató, Leaseplan Magyarország 

16:50 - 17:00 Új stratégiai partnerek bemutatkozása

17:00-17:15 Kérdések-Válaszok

17:15-17:25 Következő lépések - Krázli Zoltán, szektormenedzsment igazgató, GS1 Magyarország

A Lean & Green programmal az Ökoindustria virtuális kiállításán is találkozhat a Holland Királyság standján. Nézzen be hozzánk!

A hazai Lean & Green program bevezetésén a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. a Holland Királyság Magyar Nagykövetségével és a Magyar Logisztikai Beszerzési és Készletezési Társasággal (MLBKT) együttműködésben tevékenykedik.

Önre is számítunk április 28. és 30. között!

Várjuk azokat a hazai és nemzetközi cégeket, szakembereket, befektetés iránt érdeklődő üzletembereket, civil és nonprofit szervezeteket, pályakezdőket és karrierváltókat, aki a zöldiparban élik a jelenüket vagy itt tervezik a jövőjüket.

Ne feledje, a logisztikai területen a környezetvédelemért tett fejlesztések költségei a működési költségek csökkentésével megtérülnek, továbbá egyben jelentős marketing értékkel is bírnak. Használni ki a Lean&Green tagságban rejlő lehetőségeket, legyen részese a Lean&Green zártkörű Platformnak, hogy további ötletekhez juthasson vállalata fejlesztéséhez. 

A jövő zöld vagy semmilyen. Ha egyetért ezzel, Önnek is ott a helye a régió kiemelkedő környezetipari eseményén. Kerüljön képbe a legújabb kutatási eredményekkel és fejlesztésekkel, tegye zöldebbé, fenntarthatóbbá cége, szervezete tevékenységét!

A jelen idejű részvétel az eseményen ingyenes, csupán regisztrációhoz kötött. REGISZTRÁLNI az alábbi linken lehetséges, illetve a programról is részletesebben itt olvashat: https://2021.okoindustria.hu/