Nyomon követés a legelőtől az asztalig

A kiváló minőségű bárányhús-termékek gyártója, az osztrák Mattigtaler Lamm az egyik legnagyobb kiskereskedőjét, a METRO-t, valamint a fogyasztókat szerette volna ellátni teljes körű és pontos információkkal a termékeiről és ehhez a GS1 szabványokat hívta segítségül.

A magas színvonal fenntartása

2003-ban történt megalapítása óta a Mattigtaler Lamm csak buja, zöld réteken tenyészt juhokat. A gyártó tartja fent saját, naprakész vágólétesítményét, amely ragaszkodik a szigorú uniós szabályozáshoz és a saját, magas színvonalához.

Alexander Schwab, a Mattigtaler Lamm vezérigazgatója a termékeik különleges minőségét „az állatok közel-természetes tenyésztésének és a vállalat magas színvonalának”tulajdonítja. Az észak-osztrák vállalat nemcsak a termékei minőségével kapcsolatban emelkedik ki a versenytársak közül, hanem az értékláncon belüli nyomon követés tekintetében is példamutató módon tevékenykedik.

A Mattigtaler Lamm vállalatnál a GS1 Trace, a GS1 Ausztria nyomonkövetési szolgáltatása elégíti ki az üzleti partnerek és a fogyasztók információigényét.

A GS1 szabványok alkalmazására épülő megoldás bevezetése az alábbi előnyöket hozta a vállalkozásnak:

  • A legelőről az asztalig tartó folyamat során a Mattigtaler Lamm növeli a bárányhús-termékek láthatóságát a kiskereskedők számára;
  • A vállalkozásnak nagy előnyt biztosít a versenyben azáltal, hogy a kiskereskedők számára értékes termékadatokat szolgáltat, amelyek segítik őket a hatékonyság növelésében és a fogyasztói információs igények kielégítésében;
  • Segít a vállalkozásnak abban, hogy a termék-és nyomonkövetési adatokhoz való fokozott hozzáférés alapján nagyobb hatékonyságot érjen el üzleti tevékenységeiben.

 A teljes esettanulmány, mely a bevezetett GS1 szabványtípusokról és további előnyökről is beszámol, elérhető magyar nyelven a GS1 Magyarország honlapján.

Tovább az Esettanulmányok oldalra

 A GS1 Magyarország saját weboldalán magyar nyelvű esettanulmányokat tesz közzé, folyamatosan bővítve a kínálatot,több szektor képviselőinek sikeres szabványbevezetési projektjeit ismertetve.

Ha a felhasználót csak egy konkrét témakör, régió vagy GS1 szabványokon alapuló megoldás érdekli, a honlapon elhelyezett szűrők segítségével könnyen elnavigálhat a számára leginkább releváns esetek elérési útjához.

Az esettanulmányok olvasásához regisztráció szükséges,melyet követően széles időkorlát áll rendelkezésre akár több esettanulmány letöltéséhez is.

Tovább az esettanulmányok oldalra: https://gs1hu.org/iparagi-megoldasok/esettanulmanyok