Megtartotta első ülését a Magyar Lean & Green Platform

A júniusi programindító online workshopot követően megkezdődött a tagok csatlakozása a Magyar Lean & Green Platformhoz, szeptember közepén pedig az I. ülés keretében már az aktív munkát kezdték meg a szervezők és a résztvevők. A Platform első hazai tagja, az STI Hungary Kft. hivatalosan is átvehette a Lean & Green Tagsági Tanúsítványt René van Hell nagykövet úrtól.

A Magyar Lean & Green Platform azért alakult, hogy a CO2 kibocsátás csökkentéséért tenni akaró, ezért a logisztikai tevékenységeiket fejleszteni szándékozó vállalatok és a Platformot segítő szervezetek számára fórumot teremtsen a nemzetközi Lean & Green Program célkitűzéseinek és szakmai támogató rendszerének megfelelően.

A hazai Platform első ülésére csak a már hivatalosan csatlakozott tagok, valamint a csatlakozási szándékukat jelző, illetve komolyabb érdeklődést mutatók kaptak meghívót. A Holland Királyság Nagyköveti Rezidenciáján kis létszámban, a pandémia miatt szükséges előírások szigorú betartása mellett zajlott az esemény, melyre online platformon is lehetett csatlakozni.

Az eseményen Krázli Zoltán GS1 programigazgató ismertette a Magyar Lean & Green Platform tervezett működési rendjét és programját, valamint részletes gyakorlati szemléletű előadást tartott Ujlakán Tibor, a T75 Consulting képviselője az első lépésekről.

A Magyar Lean & Green Platformba elsőként jelentkező STI Hungary Kft. ügyvezetője, Csipes Péter az ülés keretében vehette át hivatalosan a Lean & Green Tagsági Tanúsítványt.


A Magyar Lean & Green Platform koordinátorai - a GS1 Magyarország, a Holland Királyság Magyarországi Nagykövetsége és az MLBKT - bíznak abban, hogy minél több vállalkozás követi az STI Hungary Kft. példáját és hamarosan újabb tagokat köszönt­hetnek a Magyar Lean & Green közös­ségben! 

Várjuk Szövetséges partnerként azon szervezetek jelentkezését is, akiknél tevékenységükből adódóan a szén-dioxid kibocsátás csökkentése nem értelmezhető, de aktív szerepet vállal­nának a hazai Lean & Green Platform célkitűzéseinek kommunikációjában, oktatási tevékenységükkel, vagy a partnerek támogatásában.

Bővebb információért vagy csatla­kozási szándékának jelzéséhez, kér­jük, keresse fel weboldalunkat: www.gs1hu.org/lean-and-green