Meghívó a Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platform új munkacsoportjainak Nyitókonferenciájára

Az Agrárminisztérium Élelmiszergazdasági és Eredetvédelmi Főosztálya és a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. ezúton tisztelettel meghívja Önt a Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platform 2019-ben induló két új munkacsoportjához való csatlakozásra, valamint az új munkacsoportok Nyitókonferenciájára, melyre 2019. október 22-én 10:00 órától kerül sor az Agrárminisztérium Kupolatermében. 

A Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platform idei célja a malomipar, a tésztagyártás, a sütőipar (ideértve a pékségeket, cukrászatokat és a snackgyártást), valamint az édességgyártás termékcsoportjai vonatkozó szektorspecifikus Nyomonkövetési Útmutatók kidolgozása. A munka 2-3 havonta jelent személyes találkozókat.

A felsorolt ágazatok szereplői számára induló munkacsoportokba a hatóság, a szakmai szervezetek és az üzleti vállalkozások képviselőinek csatlakozását várjuk a következő linken: 

REGISZTRÁCIÓ MUNKACSOPORT(OK)BA 

A Gabonaalapú termékek és az Édesipari Munkacsoportoknak szóló Nyitókonferencia 

Időpontja: 2019.10.22. 10:00

Helyszíne: Agrárminisztérium, 1052, Budapest Apáczai Csere János u. 9. Kupolaterem

A Nyitóülésre ezen a linken tudnak beregisztrálni az érdeklődők:

REGISZTRÁCIÓ NYITÓKONFERENCIÁRA


Az Agrárminisztérium és a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. együttműködésében 4. éve működik sikeresen a Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platform. 

Napjainkban a vállalkozásoknak a versenyképesség érdekében a minőségi termékek gyártásán túl meg kell felelniük a globális piac támasztotta fogyasztói, kereskedői és jogszabályi elvárásoknak is. Biztosítaniuk kell a megfelelő tanúsítványok meglétét, az átláthatóságot és a nyomonkövethetőséget.


A Platform célja, hogy folyamatos egyeztetéssel, a jogszabályi környezet feltárásával és megismertetésével, a legjobb gyakorlatok bemutatásával, széleskörű kommunikációval, a szükséges kapcsolatrendszer kiépítésével és lobbi-tevékenységgel segítse a vállalkozásokat a kötelezettségek azonosításában, a megfeleléshez szükséges eszközök meghatározásában és alkalmazásba vételében.

A Platform korábbi munkacsoportjai (hús és hal, tej és tejtermék, bor és pálinka, zöldség és gyümölcs) kidolgozták az adott ágazatra vonatkozó nyomonkövetési útmutatókat, melyek egységes szerkezetbe foglalt kiadványa ezen a linken érhető el:

ÚTMUTATÓ

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Amennyiben további kérdése merülne fel, forduljon hozzánk bizalommal!