Megérkezett hazánkba a Lean&Green - 100% együttműködés a zéró kibocsátásért


A logisztikai szektor számára folyamatos kihívás a versenyképesség megtartása, melynek alapja a hatékonyság és gazdaságosság, de egyre meghatározóbb eleme a fenntarthatóságra törekvés is. A GS1 Magyarország együttműködést kötött a Hollandiában életre hívott Lean & Green Europe szervezettel, hogy a hazai vállalkozások számára is elérhetővé tegye mindazon megoldásokat, melyekkel a hatékony szállítmányozással egyidőben megvalósítható a CO2 kibocsátás csökkentése is.

A szállítmányozás velejárója a jelentős mértékű CO2 kibocsátás, azonban az együttműködő üzleti partnerek és nem utolsó sorban a fogyasztók egyre erőteljesebben fogalmazzák meg elvárásukat egy olyan felelősségteljes logisztikai működés iránt, amely igyekszik ezt a kibocsátást különböző intézkedésekkel fokozatosan csökkenteni.

A Lean & Green Europe közösség célja – melyhez immár a GS1 Magyarország is csatlakozott -, hogy a főként logisztikai, de egyéb más szektorok képviselőivel együttműködve inspirációt, útmutatást és eszközt nyújtson a vállalkozásoknak a széndioxid kibocsátás hatékony visszaszorításához.

A GS1 Magyarország – a globális GS1 szervezet kizárólagos hazai képviselője – 2019. október 1-én csatlakozott a Lean&gGreen Europe programhoz, azzal a céllal, hogy a GS1 szabványok nyújtotta hatékonyság és költségoptimalizálás mellett megoldásaival a jövőben a környezettudatos és a fenntarthatóságra törekvő vállalkozásokat is támogatni tudja. A GS1 megoldásai - melyek a világon az első számú kereskedelmi szabványként több mint 20 szektor kétmillió vállalkozását segítik világszerte -, kiválóan alkalmasak arra, hogy az azonosítás, az automatikus adatgyűjtés és adatmegosztás bizonyítottan hatékony módszereivel a fenntarthatósági törekvések meghatározó eszközévé váljanak hazánkban is.

A hazai Lean&Green programról és a csatlakozás lehetőségeiről bővebben a 2019 november 13-15. között Siófokon megrendezésre kerülő MLBKT Kongresszus második napján, a „Logisztika fenntarthatóan” szekcióban halhatnak bővebben az érdeklődők.

Az eseményről bővebb információ, illetve regisztrációs űrlap elérhető itt: https://kongresszus.logisztika.hu/