Már 150 millió termék adatai elérhetők a GS1 új adatbázisában

Fontos mérföldkőhöz érkeztünk - az üzleti vállalkozások, a szolgáltatók és kormányzatok már több mint 150 millió terméket tudnak azonosítani a Verified by GS1 szolgáltatás segítségével, köszönhetően a gyártók és márkatulajdonosok által a GS1 Registry Platformra feltöltött adatoknak.

Létrehoztunk egy erős alapot, hogy világszerte biztosított legyen minden termék egyedi azonosíthatósága.

Akár a fizikai térben, akár e-kereskedelem digitális világában járunk, elengedhetetlen az egyedi és állandó termékazonosítás, valamint ennek következetes és pontos megosztása az érdekeltekkel elengedhetetlen. A GS1 Globális kereskedelmi áruazonosító szám (GTIN), melyet úgy is ismerhetünk, hogy a "vonalkód száma", kulcsszerepet játszik az ipar digitális átalakulásában azáltal, hogy a termékeket a megfelelő adatokhoz köti.

A GS1 szeretné megköszönni a márkatulajdonosoknak és gyártóknak a több, mint 150 millió feltöltött Globális kereskedelmi áruazonosító számot a GS1 Registry Platformon, ezáltal hozzájárulva a GS1 azon céljához, hogy létrehozzon egy adatbázist, amely a lehető legtöbb minőségi GTIN számot tartalmazza. Ha minden tárgyat egyedileg azonosítunk a „vonalkód számmal”, akkor azok a digitális és a fizikai világban is képviselve lesznek - olyan előnyöket biztosítva ezáltal az iparnak, mint az egyszerűsített belistázás, rövidebb idő alatti piacra jutás, a fogyasztók egyértelműbb tájékoztatása és a csökkenő termékhamisítás.

Alapvető technológia a termékek globális azonosításának ellenőrzésére

A GS1 Registry Platform-ot azért hoztuk létre, hogy megbízható termékadatokat tegyünk elérhetővé és globálisan ellenőrizhetővé. A Verified by GS1 – a GS1 szolgáltatása – arra hasznosítja ezt a platformot, hogy a kiskereskedők és piacterek összevethessék a termékinformációkat és a cégnevet (azt a vállalatot vagy entitást, amely a GTIN szám licencjogát megvette) a márkatulajdonos által bevitt adatokkal. Egy masszív adatbázissal a háta mögött a Verified by GS1 képes lesz biztosítani a fizikai és virtuális világ árucikkeinek helyes azonosítását.

Minden iparági érdekeltet mozgósítani kell a Verified by GS1 rendszerben rejlő kapacitás maximális kiaknázásához

Habár örömteli, hogy elértük ezt a 150 milliós mérföldkövet, tisztában vagyunk vele, hogy ez még csak az út kezdete, amelynek során biztosítjuk, hogy a GS1 Registry Platform a lehető legtöbb GTIN számot tartalmazza, a lehető legmagasabb szintű adatminőséggel és teljességben.

Köszönjük partnereinknek az eddigi munkájukat - folytassuk ezt az irányt ebben a fontos kezdeményezésben. Arra buzdítjuk a kereskedőket és piactereket, hogy az adatokat használják arra hogy a nyilvántartásukban szereplő termékeket ellenőrizzék és hívják fel márkatulajdonos partnereik figyelmét is a további GTIN-ek feltöltésére (a GS1 Tagszervezeteken keresztül), különös figyelemmel arra, hogy a feltöltésre kerülő adatok hiánytalanok és jó minőségűek legyenek. Mint mindig, a GS1 most is képzésekkel, eszközökkel és tanácsokkal segít.

 Szeretnénk megköszönni a sok gyártó, szolgáltató, kereskedő és piactér erőfeszítéseit is, csakúgy, mint azon GS1 Tagszervezetekét is, akik segítettek ennek a mérföldkőnek az elérésében és örömmel várjuk a további együttműködéseket, melyek segítségével a GS1 Registry Platform tovább növekedhet az elkövetkező években