A Magyar Orvostechnikai Iparért Alapítvány és a MediKlaszter közös felhívása

A GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. és a MediKlaszter régóta együttműködik az orvostechnikai iparág támogatásáért, ezért most szeretnénk figyelmükbe ajánlani a MediKlaszter közleményét arról, hogy a Magyar Orvostechnikai Iparért Alapítvány gyűjtést indított az orvostechnikai iparágat is érintő koronavírus elleni védekezés céljából.

A MediKlaszter az orvostechnikai iparág akkreditált innovációs szakmai szervezeteként felelősségének és feladatának érzi, hogy ebben a rendkívüli helyzetben összefogja, segítse a medtech vállalkozásokat és feltárja azokat a szabad termelő kapacitásokat, amelyeket a koronavírus elleni védekezés szolgálatába lehet állítani. 
Ennek érdekében honlapjukon megosztják a klaszter tagok, iparági vállalkozások szabad fejlesztési, szervizelési és gyártási kapacitásait: http://mediklaszter.hu/hu/ajanlatok

Egyúttal a MediKlaszter „3D nyomtatás az egészségügyben” munkacsoportja megkezdte az egészségügyben fellépő igények felmérését, mely alapján megkezdődött a hiányeszközök tervezése és gyártása. 

Ennek egyik eredményeként például orvosi műanyag arcvédő pajzsokat és kilincsvédő eszközöket adtak át a Semmelweis Egyetemnek:

Annak érdekében, hogy a Magyar Orvostechnikai Iparért Alapítvány a koronavírus miatt kialakult válsághelyzetben is hatékonyan tudja szervezni az iparági kapacitások sikeres összehangolását, segíteni az orvostechnikai iparban dolgozók munkahelyének védelmét, valamint közreműködjön a védekezésben megfelelő minőségű, mennyiségű védőfelszerelések, eszközök tervezésében és gyártásában, pénzügyi alap képzése céljából gyűjtést indított. A befolyt összeget a kuratórium döntése alapján kizárólag a koronavírus elleni hatékony megelőzésre fordítják, mely a honlapjukon is követhető.


Kérjük, lehetőségük szerint nyújtsanak anyagi segítséget a Magyar Orvostechnikai Iparért Alapítványnak a fent leírt célok eléréséhez!

CIB BANK számlaszám: 10700581-71169079-51100005

Az iparágat támogató adomány hatékony lehetőséget teremt a koronavírus elleni védekezésben.

Segítő szándékukat a MediKlaszter az egész az orvostechnikai ipar nevében köszöni!
Forrás