Lejárati dátum kezelése a pénztáraknál

A Biedronka, a lengyel piac egyik meghatározó kiskereskedője az innovatív megoldások bevezetésének híve. Több, a fogyasztói elégedettség növelését célzó megoldást vett alkalmazásba a vállalkozás, köztük a GS1 DataBar-t is, melynek segítségével kizárhatják a lejárt élelmiszerek értékesítését.


A JMP (Jeronimo Martins Poland), a Biedronka márka tulajdonosa, a lengyel piac vezető kiskereskedője, amely folyamatosan keresi az innovatív megoldásokat. A JMP Biedronka több mint 750 helyszínen van jelen, 1900 üzlettel.

Nemrég elkezdték használni a GS1 DataBar-t, ezáltal képessé váltak automatikusan kezelni a lejárati időt a folyamataikban.

A Biedronka hatékony friss áru kezelési programokat dolgozott ki, például a fogyasztók biztonságának és elégedettségének javítására, valamint a nyomon követhetőség és a visszahívás biztosítására.

Annak érdekében, hogy megfeleljen a jogi szabályozásoknak és a növekvő minőségi követelményeknek - amelyeket a vásárlók elvárnak a friss élelmiszerektől -, a Biedronka úgy döntött, hogy bevezeti folyamataiba a GS1 DataBar-ral ellátott, változó tömegű friss termékeket. Ennek köszönhetően most már automatizált módon tudják kezelni a friss áruk lejárati idejét az értékesítés (POS) helyén, ezáltal biztosítják vevőiket afelől, hogy ezek a termékek megfelelnek a legmagasabb minőségi követelményeknek.


GS1 megoldás friss élelmiszerekre – GS1 DataBar

A GS1 friss árukra bevezetett szabványa és megoldása egyedi termékazonosítást tesz lehetővé a változó tömegű friss termékek esetében, ami hatékonyabb, biztonságosabb,

precízebb értékesítést tesz lehetővé.

A GS1 DataBar jelképek segítségével a GS1 partnerei számára lehetővé válik a teljes nyomon követés az értékesítési pontig, ezáltal olyan folyamatfejlesztési és fogyasztói biztonságot nyújtó megoldások valósulnak meg, mint a lejárati dátumok automatikus kezelése, megjelölése és figyelemmel kísérése az értékesítés helyén.

Ha érdeklik a GS1 DataBar gyakorlati bevezetésének részletei, töltse le a Biedronka történetét bemutató teljes tanulmányunkat magyar nyelven az új Esettanulmányok platformunkról!

https://gs1hu.org/iparagi-megoldasok/esettanulmanyok

Az esettanulmányok letöltéséhez regisztráció szükséges, melyet követően széles időkorlát áll rendelkezésre akár több esettanulmány letöltéséhez. Ne szalassza el ezt a kiváló lehetőséget, tanuljon a valós példákból és nyerjen inspirációt a GS1 megoldások bevezetéséhez Esettanulmányok oldalunkon!