Hozza ki idén a legtöbbet az üzleti kommunikációjából - ismerje meg az IDDA szolgáltatást!

2020-ban vajon mi az, amivel az élelmiszeripari vállalkozások tovább növelhetik értékesítési hatékonyságukat és még jobban kiszolgálhatják fogyasztóik igényeit? 

Van egy megbízható tippünk: az IDDA szolgáltatás.

Ismerje meg az Európai Unió támogatásával fejlesztett IDDA szolgáltatást és tudja meg, hogy hogyan hozhatja ki belőle a legtöbb üzleti előnyt!

Az IDDA (Integrated Delivery by Digital Assistance) az elektronikus üzleti üzenetek biztonságos és gyors létrehozására és továbbítására szolgáló újgenerációs kísérleti eszköz, amely támogatja a beszállítók és felvásárlóik (gyártók, kereskedők, disztribútorok) közötti hiteles és pontos adatcserét.

Az üzleti kommunikáció mindenkinek fontos, mégis akadozik

Ma még mindig jelentős a szóbeli, e-mail alapú vagy egyéb manuális üzleti kommunikáció, különösen a mikro- és kisvállalkozások körében, de adott esetben a középvállalkozások között is. Mindez megterhelő és időrabló feladat, jelentős munkaerőt igényel és nem utolsó sorban számos hibalehetőséget rejt magában a megrendeléskor, a gyártás befejezésekor, a termékek vagy alapanyagok szállításának megkezdésekor, a komissiózás alkalmával, a termékbevételezés során és a számlázással kapcsolatosan – hogy csak a legfontosabb üzleti információkat említsük.

Tény, hogy a különböző iparágakban, ahol az adatrögzítés és kommunikáció még jellemzően manuális folyamat, rengeteg a hibás, rossz adat a rendszerben és így az egész ellátási láncban. 

Ha mindenki külön utat választ…

Az üzleti partnerek rendszerei közötti elektronikus kapcsolódásra számos egyedi megoldás él a piacon, melyet egyetlen beszállító és vásárlója között is nehéz harmonizálni, nem beszélve arról, ha egy gyártónak vagy beszállítónak több vevő vagy kereskedő felé kell szállítania, illetve amikor egy vevőnek (gyártó, kereskedő, forgalmazó stb.)  akár több száz beszállítója is van. Ha ezek a kommunikációk különböző utakon, többféle módszerrel zajlanak, annak az eredménye a pontatlanság, a hibák magas száma és az esetleges késedelmes megrendelések vagy teljesítések, amelyek nem csak a vállalkozások üzleti folyamatainak hatékonyságát rontják, de versenyképességükre is jelentős negatív hatást gyakorolnak.  Az élelmiszer szektorban egy ilyen hiba nem csak a biztonságra, de akár az emberi egészségre is veszélyes lehet!


A GS1 Magyarország Nonprofit Zrt., az Erba 96 Kft. és a Blockchain Competence Center Kft. 2019-ben sikeres pályázatot nyújtott be az Európai Unió „Connecting European Facility (CEF) in Telecom” felhívására, ennek eredményeként áll fejlesztés alatt az az újgenerációs szolgáltatás, mely az IDDA nevet kapta. Az IDDA -Integrated Delivery by Digital Assistance -, egy olyan, üzleti kommunikációt támogató eszköz, amely egyszerre jelenthet megoldást a beszállítók és vevőik közti üzleti kommunikáció hatékonyabbá tételére és a termelők, gyártók, illetve alapanyagbeszállítók adatainak gyors és pontos előállítását és biztonságos továbbítását is elősegítik.

Hogyan használhatja ki a legjobban az újgenerációs IDDA megoldásban rejlő lehetőségeket?

Jelentkezzen partnernek pilot projektünkbe!

Az IDDA pilot projektjéhez olyan hazai vagy nemzetközi kereskedelmi/gyártói (vagyis alapanyag felvásárló) vállalkozások jelentkezését várjuk, akik több beszállítóval dolgoznak és szívesen növelnék az üzleti kommunikációjuk hatékonyságát egy új rendszer bevezetésével, amelyhez az olyan beszállító kis- és középvállalkozások is könnyen tudnak csatlakozni, melyek nem rendelkeznek átfogó belső ERP vállalatirányítási rendszerrel és fejlett informatikai háttérrel.

A pilot szakaszban résztvevő vállalkozások számára az új megoldás bevezetése ingyenes és a szolgáltatás alkalmazásba vételének minden lépését támogatja a GS1 Magyarország.

Mi az IDDA? Tudjon meg többet az új fejlesztésről és legyen az első alkalmazók között!

Tovább az IDDA információs oldalára