GS1 útmutató a gyógyszeripari láncban történő aggregáláshoz

A GS1 újabb nemzetközi szintű ajánlást – egyben vitaanyagot – állított össze a széles körű kereskedelmi forgalomba kerülő gyógyszeripari termékek harmonizált azonosítási lehetőségeinek bemutatása céljából. Az egységes logika szerint történő azonosításból a teljes gyógyszeripai ellátási lánc profitálhat.

A dokumentum célja, hogy útmutatást adjon a gyógyszeripari aggregálás bevezetésével kapcsolatban, a GS1 Szabványok alkalmazásával. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a szabályozás követelményeiből fakadóan, a kereskedelmi megállapodások és/vagy belső ellátási lánc menedzsment folyamatok, iparági gyakorlatok az aggregálás bevezetésével kapcsolatban eltérhetnek a dokumentumban javasolt módszertől.


A dokumentum részletesen bemutatja az aggregálás folyamatát és arra is kitér, hogy az egy egységbe csomagolt termékek - homogén vagy heterogén termékek – esetén hogyan érdemes eljárni.

Ezen túl ismerteti és javasolja a GS1 EPCIS szabványának alkalmazását az ellátási láncban az üzleti partnerek között, mert ezzel a gyakorlattal egységes rendszerben lehet azonosítani és kommunikálni az ellátási folyamatokat. Ez egyszerre jelent hatékonyságot, pontosabb adatokat és ezzel együtt nagyobb biztonságot.

Olvassa el a GS1 útmutatóját, melyet magyar nyelven tettünk elérhetővé weboldalunkon:

https://cws21live.blob.core.windows.net/content/data/documents/Aggregation-Paper-Pharma-Supply-Chain_HU.pdf

Ha további kérdése van, forduljon bizalommal szakértőinkhez:

Horváth-Hankó Christine (christine.hanko@gs1hu.org

Suppán Anna (anna.suppan@gs1hu.org)