GS1 szabványokkal a hatékonyabb vevőkiszolgálásért - La Juvenil frisstészták

A La Juvenil frisstésztákat gyártó argentin családi vállalkozás a gyakorlatban bizonyította, hogy hogyan segíthetik a GS1 szabványok  egy márka hitelességének megerősítését, a vevők minőségi kiszolgálását és új üzleti lehetőségek megnyitását. Ismerje meg a La Juvenil tészták sikertörténetét.

A La Juvenil friss tésztát és más olasz ételkülönlegességeket gyárt Argentínában már több, mint  60 éve. A vállalkozás egy kis üzlethelyiséggel indult Buenos Airesben, majd vezető márkává nőtte ki magát. A Juvenil család három generációja 1959 óta azon dolgozik, hogy megőrizzék az otthoni főzés ízét és hangulatát

Jelenleg a La Juvenil központi, ellátásért felelős 2.000 négyzetméteres gyártóüzeme Villa Ortuzarban található és hetente 50 tonna tésztát termel. A cég saját logisztikával rendelkezik és minden nap, minden megrendelőjének friss kész- és félkész termékeket tud szállítani. A La Juvenil ma már szállodákat, kiskereskedőket és egyéb élelmiszerbolt üzemeltetőket lát el.
Kihívások a vállalkozás növekedésével

A La Juvenil számára rendkívül fontos volt a gyors szállítás és a hatékony üzemeltetés, mivel a legtöbb termékük eltarthatósága csupán 24 óra. Azonban a megrendelések papíralapúak voltak, faxon vagy telefonon zajlottak, melyekkel sok gondja akadt az egyre több ügyféllel rendelkező vállalkozásnak. Olyan megoldást kerestek, mellyel automatizálhatták a folyamataik jelentős részét, elkerülve ezzel a felesleges hibákat és megőrizve a magas minőségű termékeket gyártó vállalkozás elismertségét. A La Juvenil a GS1 szabványszervezet helyi szakértőihez fordult a megfelelő megoldásért.

Az ügyfelek precízebb kiszolgálása, a cég működésének javítása és a további piaci növekedés érdekében a La Juvenil a GS1 szabványokra támaszkodott, hogy automatizálja a megrendelési- és teljesítési műveleteit és lehetővé tegye a termékei pontos nyomon követhetőségét.


Felmérés és az automatizálható folyamatok körének kijelölése

A projekt az összes termelési folyamat felülvizsgálatával és a fejlesztési területek meghatározásával kezdődött. A cél az volt, hogy új, hatékonyabb módszerekkel azonosítsák a nyersanyagokat és a készleteiket a termelőüzemben, valamint az összes olyan kész- és félkész terméket, amelyek a raktárakba érkeztek, majd onnan kiszállításra kerültek.

A fejlesztés kiterjedt a gyártási folyamat teljes digitalizálására, beleértve a partnerektől érkező megrendeléseket és a szállításokkal kapcsolatos információkat is. A gyártástervező rendszert módosították annak érdekében, hogy a kiállított számla valóban csak azokat a tételeket tartalmazza, amelyek feladásra kerültek, míg korábban a rendelés fogadásának időpontjában készült el a számla, ami számos hibalehetőséget hordozott magában.


A La Juvenil számos GS1 szabványt  kezdett el alkalmazni:

  • a GTIN-t,
  • az SSCC-t
  • a GS1-128 vonalkódokat (amelyekbe tételszámokat és lejárati időpontokat is kódoltak),
  • továbbá a GS1 EDI-t is beépítették a folyamataikba.


Eredmények, melyek magukért beszélnek

A GS1 szabványok bevezetését követően a papír alapú, faxon, vagy telefonon fogadott megrendelések szinte teljesen megszűntek : ma a megrendelések 95%-a elektronikus úton érkezik, majd az értékesítési osztály megerősíti azokat és átadja a termelésnek.

A megrendelések nyomon követése és a logisztika hatékonysága 80%-ról 95%-ra nőtt. A szállítási hibák pedig nullára csökkentek.

Ha úgy érzi, szüksége volna a vállalkozása folyamatainak hatékonyabbá tételére és a vevői magas színvonalú kiszolgálására márkájának elismertsége és a piaci versenyben történő előrelépésre, keresse bizalommal a GS1 szakértőit!