GS1 Digital Link - megbízható információk egyetlen leolvasással

Napjaink fogyasztója csak beszkenneli okostelefonjával egy-egy termék vonalkódját és máris többet megtudhat arról, amit meg szeretne vásárolni vagy amit már meg is vásárolt. Az egészségügy területén pedig egyre csak növekszik az igény a gyógyszerekkel és az orvostechnikai eszközökkel kapcsolatos online információkhoz való hozzáféréshez – egyetlen vonalkód-leolvasás segítségével. Azonban sem a márkák, sem a kiskereskedők, sem az egészségügyi szektor beszállítói nem tudtak eddig fennakadások nélkül kommunikálni a fogyasztóikkal a vonalkódok leolvasásával.


A GS1 megtalálta a megoldást: ez a GS1 Digital Link

A GS1 időközben már körvonalazta, hogy a meglévő azonosítási rendszere hogyan használható a webes alkalmazásokban. Ez azt jelenti, hogy egyetlen vonalkód leolvasásával adott fizikai termékről számos információhoz hozzájuthatunk online, támogatva ezzel a különféle területen működő partnerek egyes munkafolyamatait és kiszolgálva ezzel még több igényt, amelyek GS1 szabványokon alapulnak.


A GS1 Digital Link kihasználja a webes megoldások és olyan adathordozók, mint például a QR-kód erejét, valamint azon képességüket, hogy mindenhol jelen tudnak lenni. Ezzel gyakorlatilag összekapcsolva a terméket vagy a szállítmányt számos olyan online információforrással, amelyek egyetlen beolvasással elérhetőek – adott termékkel kapcsolatos részletektől és képektől kezdve a visszahívási státuszig, a nyomonkövetési információkig, a táplálkozási adatokig, a jótállásig, a hibaelhárítási instrukciókig, a márkapromócióig, a mesterséges intelligenciáig és a közösségi médiával kapcsolatos tudnivalókig.


Mindez azokon a szolgáltatókon keresztül lehetséges, akik átirányítják ezeket a kéréseket a kapcsolódó webes információk speciális típusaira. A GS1 szolgáltatás ingyenesen elérhető és nagy teljesítményre képes. Az összes kapcsolódó kód térítésmentes, nyílt forrású szoftverként hozzáférhető a GitHub-on. Termékek, szállítmányok és eszközök milliárdjairól érhetőek el mostantól online információk egyetlen leolvasás segítségével azon vásárlók, fogyasztók és páciensek részére, akik rákeresnek az adott termékekre.


Bővebb információ a GS1 Digital Linkről angol nyelven az alábbi linken található: ?
https://www.gs1.org/standards/gs1-digital-link