Elérhető a globális GS1 Szervezet éves jelentése

A GS1 Központi Irodája, a Brüsszelben található GS1 Global Office minden évben elkészíti a Tagszervezetei – immár 115 helyi Tagszervezet - nevében Szabványszervezetünk összesített Éves Jelentését. Az Annual Report 2019-2020 már elérhető és letölthető cikkünkből is.

Az idei Éves Jelentés globális számadatokkal támasztja alá a GS1 szabványelemek igen széleskörű alkalmazását:

  • Világszerte 6 milliárd vonalkód leolvasás történik naponta;
  • 100 milliós nagyságrendre tehető globálisan azon termékek száma, melyeket a GS1 azonosítószámaival egyedileg azonosítanak;
  • A GS1 felhasználóinak száma pedig már meghaladja a 2 milliót is a világban.
Ám ennél is nagyobb hangsúlyt fektet a Jelentés annak bemutatására, hogy ebben a minden szempontból rendkívülinek és kihívásokkal telinek nevezhető évben a GS1 szervezetek milyen erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy a megváltozott helyzetben is maximálisan tudják támogatni a GS1 felhasználók körét, különös tekintettel az egészségügyre és az élelmiszer ellátási láncokra.

A pandémia rávilágított a biztonságos ellátási láncok fontosságára és arra, hogy a termékek nyomon követése mekkora szerepet játszik az emberek mindennapi éltének támogatásában, annak biztosításában, hogy a megfelelő termékek ebben a nehéz helyzetben is eljuthassanak a megfelelő helyre a megfelelő időben – legyen szó akár élelmiszerről, akár életmentő gyógyszerekről.

Az ellátás korábbinál is nagyobb mértékben áttevődött a digitális térbe, sőt úgy is mondhatjuk: az online megoldások sok vállalkozás számára jelentették a túlélést az idei évben.


Töltse le az angol nyelvű Annual Report-ot a képre kattintva!

Mi a GS1-nél már több mint 45 éve tudjuk a termékek egyedi azonosításának szerepét az ellátási láncok átláthatóságában és az ebben rejlő hatalmas potenciált. A COVID-19 csak még jobban megerősített minket azon célkitűzésünkben, hogy megoldásainkkal a különböző iparágakban tevékenykedő vállalkozások üzleti életét és az emberek mindennapjait könnyebbé és biztonságosabbá tegyük.

Legyen szó egy láthatatlan veszély kezeléséről vagy a polcok hatékony feltöltéséről, az online vásárlás támogatásáról vagy az életmentő orvosi eszközök és gyógyszerek nyomon követéséről – az egyedi azonosítás és a GS1 vonalkódokkal automatizálható folyamatok mindezt lehetővé teszik.

Egy olyan nonprofit, semleges szervezet vagyunk, amely képes párbeszédet indítani az iparági szereplők között globális szinten és amely a különböző szektorok igényeit figyelembe véve fejleszti szabványait több mint 45 éve. Ezért hívjuk a GS1 szabványokat az üzleti élet közös nyelvének.

Tovább az Annual report 2019-2020 kiadványhoz