Csatlakozzon a Magyar Lean & Green programhoz!

A vállalkozások számára sosem volt még ilyen fontos, hogy aktív szerepet vállaljanak az olyan társadalmi célú kezdeményezésekben, mint amilyen a környezetvédelem és a fenntarthatóság. A Magyar Lean & Green program keretében megismerheti, hogy milyen módszerekkel érhet el nagyobb hatékonyságot vállalkozása, miközben a szén-dioxid kibocsátása csökkentésével kiemelt figyelemben és elismerésben is részesülhet. 

Jelezze csatlakozási szándékát még ma!

Lean & Green – 100%-os együttműködés a 0%-os emisszióért

A mai tudatos fogyasztóknak, különösen az új generációk képviselőinek döntéseiben egyre meghatározóbb szerepet játszik, hogy az általuk választott márka az üzleti hatékonysága és értékesítési mutatói mellett vajon kellő figyelmet fordít-e a fenntarthatóságra? Ez napjainkban már a versenyképesség egyik sarokpontja, a jó hírnév és a fogyasztói bizalom záloga.

Az ellátási láncok életében meghatározó és kihagyhatatlan elem a szállítás, amelynek elkerülhetetlen velejárója a CO2 kibocsátás. Mind az együttműködő üzleti partnerek mind pedig a vásárlók egyre erőteljesebben fogalmazzák meg elvárásukat egy olyan felelősségteljes logisztikai működés iránt, amely igyekszik ezt a kibocsátást különböző intézkedésekkel fokozatosan csökkenteni.

A Hollandiában életre hívott Lean & Green Europe program célja, hogy Európa-szerte ismertté és elérhetővé tegye mindazon megoldásokat, melyekkel a hatékony szállítmányozással egyidőben megvalósítható a CO2 kibocsátás csökkentése is.

A Lean & Green program szervezett, motiváló és hatékony kereteket teremt a cégek számára ahhoz, hogy környezetvédelmi és fenntarthatósági terveik megvalósulhassanak és ezzel együtt megfelelő társadalmi figyelemben és elismerésben is részesülhessenek.

A GS1 Magyarország 2019. október 1-jével vált a Lean & Green Europe szövetség tagjává, ezáltal a „zéró kibocsátás” küldetés hazai koordinátorává.

Európa-szerte több mint 10 ország és 500-nál is több vállalkozás csatlakozott már a programhoz, sikeres lépéseket téve a zéró kibocsátás felé.

Tudjon meg többet a programról és csatlakozzon! 


„A GS1 globális szabványszervezet kizárólagos hazai képviselőjeként a GS1 szabványok nyújtotta üzleti hatékonyság és költségoptimalizálás mellett célunk, hogy a jövőben a környezettudatos és a fenntarthatóságra törekvő vállalkozásokat is támogatni tudjuk.”mondta Kétszeri Dávid, a GS1 Magyarország üzletkapcsolati igazgatója 

„A GS1 küldetése az üzleti szereplők közötti együttműködések koordinálása, támogatása. A Lean & Green program tökéletesen illeszkedik ebbe a tevékenységbe, hiszen ahhoz, hogy ágazati szinten jelentősen csökkenthessük a CO2 kibocsátást, szükség van az ellátási lánc minden szereplőjének összefogására. Pontosan ezt igyekszünk majd elősegíteni itthon is a program keretében.”  


Küldetésünk a szektor-szintű összefogás megvalósítása

Az MLBKT (Magyar Logisztikai Beszerzési és Készletezési Társaság) őszi kongresszusának keretében, 2019. november 14-én Együttműködési megállapodást írt alá a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt., az MLBKT, valamint a Holland Királyság Magyar Nagykövetsége. A szakmai együttműködés keretében a nemzetközi Lean&Green Europe program törekvéseit kívánják hazánkban is meghonosítani, azaz a közös cél a széndioxid-kibocsátás hatékony csökkentése az ellátási láncok szállítmányozási folyamataiban. 

A programban való részvételre hívunk meg minden olyan hazai és hazánkban és működő nemzetközi vállalkozást, amelynek fontos célkitűzése, hogy termelékenységének növelésével egyidőben a környezeti terhelés csökkentését is megvalósítsa. Mi ugyanis nem csak hiszünk abban, hogy ez lehetséges, de konkrét eszközökkel be is bizonyítjuk!

Csatlakozzon ahhoz az illusztris nemzetközi közösséghez, melynek tagjai megosztják egymással szakmai tapasztalataikat és konkrét számokkal támasztják alá a CO2 kibocsátás megvalósíthatóságát kipróbált, működő megoldásokkal.

Jelezze felénk csatlakozási szándékát, vagy kérjen bővebb tájékoztatást kollégáinktól!

Jelzem a csatlakozási szándékom!

Bővebben a programról Lean & Green oldalunkon olvashat:

Tovább a Lean & Green odalra (https://gs1hu.org/lean-and-green)