Bemutatkozik új Szolgáltató Partnerünk, a GLI Solutions

A GS1 Magyarország Szolgáltatói Partnereit bemutató sorozatunkban most legújabb Partnerünk, a GLI Solutions szakterületébe adunk mélyebb betekintést. A GLI Solutions-t korábban a navigációs szektorban piacvezető alkalmazásokat fejlesztő szakemberek alapították 2013-ban. Céljuk, hogy a megújult technológiákra és körülményekre reagálva innovatív, térkép alapú fejlesztéseket végezzenek.

A GLI Solutions büszke arra, hogy fejlesztéseik olyan kritikus fontosságú rendszerek alapját adják, mint a HU-GO útdíj rendszere vagy az OMSZ mentésirányítása. Fő fókuszterületeik többek közt a közlekedési technológiák, a valós idejű adatfeldolgozás és a logisztikai folyamatok optimalizálása saját Magyarország térképükre támaszkodva.


Fejlesztéseik széles körben alkalmazhatók: általános térképi szolgáltatásoktól testreszabott és egyedi fejlesztésű térinformatikai támogatásig számos megoldást kínálnak. Helyi megoldásaik alapja saját Magyarország térképük, globális megoldásokhoz pedig HERE térképet kínálnak, annak szerződött, magyarországi fejlesztő partnereként. A Térképem.hu portáljuk elérhetővé teszi a Magyarország térképüket és számos ezen működő térképi szolgáltatásukat a nyilvánosság számára is.

„Úgy gondoljuk, hogy a GS1 Szolgáltatói Program jó lehetőséget biztosít a GS1 Magyarországgal közös szolgáltatás létrehozásában, mely hozzájárul a GS1 szabványrendszer széleskörű alkalmazásához térinformatikai hátterünk felhasználásával.” -  mondta el Bárdossy Csaba Adrián, kereskedelmi igazgató, majd hozzátette: - „2020 sok változást hozott az ellátási láncok, illetve a logisztika területén. Az új körülményekre reagálva fejlesztéseink hozzájárulnak, hogy a logisztikai partnerek költséghatékonyabban tudjanak tervezni, az áruházláncok pedig pontosabb információkkal rendelkezzenek a vásárlói szokásokról, illetve az árukészletről.”

A GLI Solutions 2013-ban alakult, a cég alapítói mintegy 30 éve foglalkoznak térinformatikával. A piaci, logisztikai adatok jelentős, közel 80%-a térhez köthető, ezért szükségszerű azok megfelelő kiértékelése, mely segíti a vállalkozások/városok működését legyen szó okosváros projektekről, logisztikai folyamatokról, vagy ellátási láncokról.

„Örömmel tölt el, hogy a GS1 Magyarországgal közösen olyan területeken működhetünk együtt, mint az ellátási láncok optimalizációja, vagy a hulladékbegyűjtés hatékonyságának növelése. Lehetőség van a szállítás során vagy akár az áruházak polcainál keletkezett adatokat a GS1 szabványrendszerével összekapcsolni. Ezekből az adatokból megállapítható, hogy mennyi CO2 keletkezett az adott termék szállítása során, milyen termékekkel találkozott, a polcoknál pedig, hogy potenciálisan hány vásárló tekintette meg az adott terméket. A gyártóknak és a vásárlóknak egyaránt fájó pont, hogy nincs megfelelő adatuk a leszállított áruról, amin együtt szeretnénk változtatni.” – nyilatkozta Bárdossy Csaba Adrián, kereskedelmi igazgató.

A globális GS1 szabványokat világszerte több mint 25 szektorban alkalmazzák, melyek közt az élelmiszer ellátási láncok és a logisztikai szektor vezető helyen szerepel. Nem véletlen, hogy a GS1 szabványelemek között a helyek azonosítására szolgáló ún. GLN szám (Global Location Number) is megtalálható, hiszen erre a piaci igény már szinte a termékazonosítással egyidőben jelentkezett.  

A GS1 rendszer legismertebb, egyben elsőként létrehozott eleme több mint 45 évvel ezelőtt a vonalkódos azonosítás volt, amely azóta is a kereskedelmi folyamatok elválaszthatatlan része. A vonalkód jelképekkel megjelenített azonosító számok teszik lehetővé a gépek számára az elektronikus leolvasást, ami nagyban segíti és gyorsítja az információ áramlását a bolti pénztáraknál, raktári átvételnél, illetve minden olyan helyen, ahol az üzleti folyamatokban szükséges. Ezek a szabványos azonosítók és jelképek a térinformatikával kombinálva újabb hasznos megoldásokkal segíthetik az üzleti élet szereplőit és a fogyasztókat egyaránt.

„Örömünkre szolgál, hogy új Szolgáltató Partnerünk, a GLI Solutions térinformatikai megoldásainak és a GS1 szabványok előnyeinek az ötvözésével újabb támogató szolgáltatásokkal segíthetjük a hazai GS1 szabványalkalmazó iparágak képviselőit. A korszerű technológiák együttműködésével számos, különböző szektorban működő vállalkozás érhet el jelentős megtakarításokat és optimálisabban tervezheti meg versenyképes stratégiáját. A GS1 Magyarország a GLI Solutions-al közösen támogatja a hazai GS1 Felhasználókat az ilyen új típusú megoldások megismerésében és azok alkalmazásba vételében.”mondta el Kétszeri Dávid, a GS1 Magyarország ügyfélkapcsolati igazgatója.

Szeretne többet megtudni a GS1 Magyarország Szolgáltatói Programjáról?

Kattintson IDE a részletekért!