A VT Freight Express a szabványos adatok bajnoka

Az expressz gyorsaságú teherszállítás specialistája, a VT Freight Express bevezette a GS1 Scan4Transport szabványokat a szállítási címkéin. Ezek a szabványok lehetővé teszik, hogy a legfontosabb szállítási adatok kétdimenziós vonalkódként jelenjenek meg a szállítási címkén. 

A Scan4Transport globális szabványai lehetővé teszik, hogy a legfontosabb szállítási adatok 2D vonalkódként jelenjenek meg a szállítási címkén.

Ez a szabvány támogatja a vállalatokat az egész szállítási folyamat során, egészen a bevételezéstől, a kiadáson át, a célhelyre történő megérkezésig, ezáltal a cégek lépést tudnak tartani az ügyfeleik növekvő igényeivel.

A Scan4Transport szabványokat egy globális munkacsoport alkotta meg, melynek a nagy ausztrál közlekedési vállalatok is résztvevői voltak.

A globális munkacsoporthoz 21 ország logisztikai szolgáltatói, szállítmányozói és a logisztikai iparág képviselői csatlakoztak, s közösen kidolgozták a szektorra a GS1 szabványokon alapuló folyamatokat és a bevezetésükhöz szükséges irányelveket. Ennek a munkacsoportnak a tagja a VT Freight Express is.

A Scan4Transport szabványok VT Freight Express általi bevezetésének lépéseként nemrég 230 szállító is élesben indult az új Scan4Transport szállítási címkékkel.

„A Scan4Transport szabványok lehetővé tették az interoperabilitást számos hálózatunkban, és további előnyökkel jártak kisebb partnereink számára, akik távoli regionális területeket szolgálnak ki” – mondta Anthony Tanner, a VT Freight Express vezérigazgatója.

A 2010-ben alapított VT Freight Express kiemelkedően gyors árufuvarozási szolgáltatásokat nyújt Victoria államban, Tasmania-ban, Észak-, Dél-, és Nyugat-Ausztráliában, a Fővároshoz közeli területeken és Új-Dél-Wales állam déli részén.

A GS1 Australia  - a GS1 helyi kizárólagos képviselete - szerint ezen adatszabványok használatával az ipar gördülékenyebb folyamatokat, jobb hatékonyságot, interoperabilitást és nagyobb vevői elégedettséget érhet el.

„A logisztikai címkén található 2D kódból a szállítással kapcsolatos lényeges információk kinyerhetőek” – áll a GS1 Australia közleményében. Ez különösen akkor hasznos, ha a rakományt az elektronikus tranzakciók kézhezvétele előtt kezelik vagy ha a távoli informatikai rendszerek nem érhetőek el a kereséshez.


Mindezek az előnyök nagyobb hatékonyságot és interoperabilitást jelentenek a logisztikai szektoron belül, s mindehhez egy szabványos címke járult hozzá, amely megjelenik a teljes ellátási láncban.

Forrás: https://www.trailermag.com.au/vt-freight-express-champions-data-standard/