A GS1 és a blockchain technológia jövője

Blockchain hidak: az interoperabilitás elengedhetetlen a jövőbeli adatmegosztásokhoz

A GS1 új helyzetjelentést adott ki a blockchain technológia a jövőjéről. A „blockchain” rendszerek iránti egyre növekvő érdeklődés jóval több, mint átmeneti trend. Mára nyilvánvalóvá vált, hogy ez a technológia átalakítja a jövőnket és és újraírja a jelenlegi szabályokat a személyes és vállalati pénzügyekben, a gyógyszeriparban, az ellátási lánc átláthatóságát célzó folyamatokban, az azonosítás ellenőrzésében, az építőiparban és még sorolhatnánk, hogy hány különböző területen.

Ennek eredményeképpen a vállalkozások „ökoszisztémája” és szolgáltatásfejlesztő cégek fokozottan kezdtek fókuszálni a speciális üzleti igényekre. Ahogyan ezek az ökoszisztémák nőnek, a kereskedelmi partnerek eljutnak egy bizonyos pontig, ahol már számos különböző vállalkozás között kell információt megosztaniuk. Ekkor saját érdekükben túl kell lépniük a pontról-pontra történő adatmegosztáson és új módszerrel, a valós, magasabb színvonalú interoperabilitás segítségével kell megoldaniuk az üzleti információk biztonságos, hatékony megosztását.

Elolvasva ezt az átfogó, angol nyelvű helyzetjelentést, képet kaphat a blockchain technológiáról és a vállalkozások ökoszisztémáinak fejlesztési lehetőségeiről, az ezekkel járó kihívásokról, nem utolsó sorban arról, hogy a GS1 hogyan segíti elő ebben a folyamatban az iparágak és a jogszabályalkotók együttműködését, az interoperabilitást és a jövő megoldásainak implementációját.


Az angol nyelvű tanulmány letölthető itt


Kérdése van? Írjon a GS1 Központi irodájának: blockchain@gs1.org

Ha többet szeretne megtudni a GS1 innovációiról, keresse fel az alábbi oldalt: https://www.gs1.org/standards/internet-of-things