A GS1 az ICC tagjaként is támogatja a digitalizált kereskedelmet

A GS1 csatlakozott a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara (ICC – International Chamber of Commerce) Tanácsadó Testületéhez, hogy ezáltal is támogathassa a Digitális Szabvány Kezdeményezést, azt a nemzetközi programot, amelynek célja egy összehangolt, digitalizált kereskedelmi környezet kiépítése.

A kezdeményezés 30 nemzetközi piacvezető szereplőt tömörít egy globális szinten összehangolt, digitalizált kereskedelmi környezet létrehozása érdekében.

A GS1 taggá vált a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara (ICC) Ipari Tanácsadó Testületében, hogy támogassa a Digitális Szabvány Kezdeményezést (DSI – Digital Standard Initiative), azt a nemzetközi programot, amelynek célja egy globálisan összehangolt, digitalizált kereskedelmi környezet kiépítésének elősegítése. A GS1-et az új testületben Miguel Lopera, a GS1 elnöke és vezérigazgatója képviseli.

A Tanácsadó Testület első megbeszélését követően Miguel Lopera így nyilatkozott: „A GS1 elkötelezetten dolgozik azon, hogy fejlessze a nemzetközi kereskedelmi folyamatokat és támogassa a digitális ellátási láncokat, mely célok összhangban állnak a DSI törekvéseivel is. Mi abban hiszünk, hogy a GS1 szabványok és szolgáltatások fontos hozzáadott értéket képviselnek majd a kezdeményezés fejlődése és előrehaladása során.”

Ipari Tanácsadó Testület tagjaként a GS1 egy olyan nemzetközi és regionális testületcsoport részévé vált, melyek tagjai többek között a a FIATA, SWIFT, GLEIF és a WCO, s mely szervezetek a nemzetközi kereskedelem különböző aspektusain, illetve az üzleti kommunikáción munkálkodnak. A Nemzetközi Kereskedelmi Kamara, együttműködésben az Ázsiai Fejlesztési Bankkal, illetve a szingapúri kormánnyal 2020-ban indította el a DSI-t.

Elismervén az együttműködésre való igényt más vezető nemzetközi érdekeltekkel a sikeres digitalizált keretrendszer érdekében, Miguel Lopera hozzátette: „Nagyon várjuk az együttműködést a köz- és versenyszféra érdekeltjeivel ebben a fontos törekvésben. A járvány minden fronton felgyorsította a digitalizációt, nekünk pedig biztosítanunk kell, hogy zökkenőmentesen alkalmazhatóak legyenek a technológiák és a nemzetközi adatszabványok, a hatékonyabb kereskedelem és a rugalmas ellátási láncok érdekében”.