A Drakes szupermarketlánc bevezette a GS1 termékvisszahívási megoldását

A független ausztrál élelmiszerkereskedelmi vállalkozás, a Drakes Supermarkets azzal is megerősítette a vásárlói bizalmat, hogy alkalmazásban vette a GS1 Australia visszahívási szolgáltatását. Az ún. „Recall service” egy digitális platform, melynek segítségével könnyedén és hatékonyan visszahívhatók a polcokról a nem megfelelő vagy nem biztonságos termékek.

Immár közel 50 éve annak, hogy a Drakes stratégiája fókuszában tartja az üzleti sikereik szempontjából legfontosabb tényezőt: a fogyasztókat.

A fogyasztók védelme érdekében vezette be most a GS1 Australia „GS1 Recall” alkalmazását, melyet az ausztrál vezető kereskedelmi láncok is alkalmaznak arra, hogy gyorsan beazonosíthatóak és visszahívhatóak legyenek a nem biztonságos termékek az ellátási láncokból.

A GS1 Recall erőssége az, hogy gyorsabb és sokkal pontosabb kommunikációt tesz lehetővé a kereskedő partnerek, beszállítók és az ellenőrző szervek között. Ha egy terméket veszélyesnek találnak, vagy nem megfelelő például a hibás címkézése miatt és ezért nem engedik értékesíteni, a GS1 Recall segítségével a lehető leggyorsabban kiadható a felhívás a termék eltávolítására az üzletek polcairól.

„A GS1 Recall volt a soron következő lépés a Drakes stratégiájában annak érdekében, hogy kiemelkedő vásárlói élményt nyújtsunk a fogyasztóinknak. A legjobb visszahívási gyakorlat követése és implementálása egy fontos lehetőség számunkra, hogy biztosítsuk a vásárlóinknak a legnagyobb biztonságot.”- mondta el John-Paul Drake, a Drakes szupermarketek igazgatója.


A GS1 Recall támogatja a FSANZ (Food Industry Recall Protocol) előírásokat és a HACCP Ausztrália tanúsítványát is megszerezte a szolgáltatás.

A GS1 Ausztrália szorosan együttműködik a helyi élelmiszer szektorral, az iparág érdekében, olyan globális szabványokat és technológia-semleges megoldásokat kínálva, melyek segítenek a vállalkozásoknak napjaink és a jövő kihívásainak leküzdésében.

Forrás: http://mhdsupplychain.com.au/