Göngyölegek azonosítása

GRAI szám

GRAI- Globális visszatérő tárgyazonosító szám

Global Returnable Asset Identifier

Egy ellátási láncban gyakran használatban vannak olyan szállítóeszközök vagy tárolók, melyeket nagy értékük miatt azok tulajdonosai szeretnének nyomon követni az ellátási láncon keresztül vezető útjuk során. A GS1 Globális visszatérő tárgyazonosító szám (GS1 GRAI – Global Returnable Asset Identifier) a kereskedelmi folyamatok során rendszeresen, adott gyakorisággal visszatérő göngyölegek azonosítására és nyomon követhetőségére alkalmazható.


Hogyan tudok GRAI azonosító számot képezni?

Visszatérő tárgyak nyitott rendszerű azonosítását is a GS1 Magyarország számára biztosított 599-es GS1 prefix és a beépülő szám felhasználásával valósíthatjuk meg. Minden GRAI azonosító szám első pozícióján a 0 számjegy található, kötelezően. Ezt követi a GS1 Cégprefix (GS1 prefix + beépülő szám) tárgytípus és egy ellenőrző szám. A tárgytípus egy adott cég visszatérő tárgytípusainak sorszáma. Ugyanakkor egy adott tárgytípuson belül egy konkrét visszatérő tárgy egyedi azonosítását is megoldhatjuk. Ezt az ellenőrző szám után opcionálisan feltüntethető sorszám biztosítja, amely maximum 16 karakterből áll, és számokon kívül betűket és egyéb karaktereket is tartalmazhat.

GRAI szám kiadvány

Egy ellátási láncban gyakran használatban vannak olyan szállítóeszközök vagy tárolók, melyeket nagy értékük miatt azok tulajdonosai szeretnének nyomon követni az ellátási láncon keresztül vezető útjuk során. Ilyen visszatérő szállítási eszköz például a raklap, rollkocsi vagy különféle méretű ládák. A GRAI a visszatérő tárgyak típusát azonosítja, és igény esetén, az opcionális sorszám használatával az egyedi példányokat is.

Kattintson ide a kiadvány letöltéséhez

Kérdése esetén forduljon bizalommal a GS1 Magyarország munkatársaihoz: