Orvostechnikai cégek figyelmébe ajánljuk - az Óbudai Egyetem PRRC képzést indít februártól

Az Európai Unió MDR és IVDR rendeleteiben előírt feltételek alapján 2021. május 26. után minden orvostechnikai eszközt gyártó és-forgalmazó cégnek egy speciális tudással rendelkező, minőség és megfelelőségbiztosítási szakembert (person responsible for regulatory compliance - PRRC) kell foglalkoztatnia. Az Óbudai Egyetem képzést indít annak érdekében, hogy a magyarországi medtech cégek eleget tehessenek ennek az előírásnak.

A PRRC-re kijelölt felelős személy feladata az Európai Unió tagállamaiban egyöntetűen alkalmazandó rendelet szabályainak való megfelelésbiztosítása, ám a feladat ellátásához speciális tudást írt elő a jogalkotó -ennek megszerzésére kínál most lehetőséget az Óbudai Egyetem.

A képzés neve: Orvostechnikai eszközgyártási és -forgalmazási minőség és megfelelőség biztosítási szakember / szakmérnök 

A képzésre jelentkezhetnek: 

  • mérnökök*, 
  • orvosok**, 
  • állatorvosok**, 
  • fogorvosok**, 
  • gyógyszerészek**, 
  • biológusok**, 
  • vegyészek**, 
  • jogászok** 

A képzés időtartama: 4 szemeszter (online levelező) 

Jelentkezési határidő: 2021. február 12.

Bővebb információért kérjük, keresse fel 
az Egyetem weboldalát: eduspec.nik.uni-obuda.org 

Hogyan jelentkezhet a képzésre?

A képzésre a jelentkezési lap kitöltésével lehet, melyet az edumeddev@nik.uni-obuda.hu e-mail címre kell elküldeni.

Kérdéseivel forduljon bizalommal a szervezőkhöz ezen az elérhetőségen: edumeddev@nik.uni-obuda.hu 


Jelentkezzen még ma!

*Az, aki már rendelkezik mérnöki szakképzettséggel, a képzés végén szakmérnöki képesítést kap. A szakképzettség oklevélben szereplő megnevezése: Szakmérnök orvostechnikai eszközgyártási és -forgalmazási minőség és megfelelőség biztosítása szakon (angolul: Quality Management and Regulatory Compliance Engineer of Medical Device Manufacturing and Distribution) 

**Aki orvosdoktor,állatorvosdoktor, fogorvos doktor, gyógyszerész, biológus, vegyész vagy jogászoklevéllel rendelkezik, az szakember képesítést kap. A szakképzettségoklevélben szereplő megnevezése: Szakember orvostechnikai eszközgyártási és-forgalmazási minőség és megfelelőségbiztosítása szakon (angolul: Quality Management an dRegulatory Compliance Specialist of Medical Device Manufacturing and Distribution)