Nemzetközi Közlekedéslogisztikai Konferencia 2019

Az MLSZKSZ (Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége) minden évben megszervezi a közlekedéslogisztikai szakma legrangosabb eseményét, a Nemzetközi Közlekedéslogisztikai Konferenciát, melyre az idei évben január 31-február 1. között kerül sor Herceghalmon, az Abacus hotelben. A rendezvényen a GS1 Magyarország két szakértője közös előadásában a GS1 szabványok értéknövelő szerepéről beszél majd a szállítás és logisztika iparágakban, valamint a közlekedési ellátási láncokban.


Az idei a Nemzetközi Közlekedéslogisztikai Konferencia tervezett tematikája a szakmát érintő és érdeklő aktuális témák, újdonságok, innovatív és jövőbemutató megoldások, hazai és nemzetközi területről. 2019-ben a digitális világ gyors változásai egy olyan ritmust generálnak, amely csak akkor tartható, ha folyamatosan előretekintünk, fejlődünk, keressük az új- és hatékony megoldásokat. Ez az előrehaladás gyakran kockázatos, de akinek sikerül, az komoly versenyelőnyre tehet szert. A rendezvény egyik nem titkolt célja, hogy lehetséges stratégiákat mutasson be a lehető legkisebb kockázat eléréséhez.

Kecskés Katalin, a GS1 Magyarország vállalati kapcsolatok menedzsere és Krázli Zoltán, implementációs igazgató előadása, a digitális megoldások egyre szélesebb térnyerése kapcsán, valós nemzetközi gyakorlatokon, sikeres esettanulmányokon keresztül mutatja be, hogy milyen szerepet játszanak a GS1 szabványelemek a szállítás és logisztika, valamint a közlekedés ellátási láncaiban, növelve a hatékonyságot, a pontosságot és csökkentve a folyamatokra fordítandó időt. Nem utolsó sorban működő példákat mutatnak a fizikai és digitális világ hatékony, fenntartható módon történő összehangolására.


Miért érdemes részt venni?

  • mert az év első logisztikai eseménye
  • mert a szakmát érintő és érdeklő aktuális témákról fog hallani
  • mert valós idejű információk kerülnek átadásra
  • mert rengeteg újdonságot hallhat
  • mert innovatív és jövőbemutató megoldásokkal találkozhat
  • mert a legjobbaktól lehet válaszokat kapni
  • mert jó lehetőség a kapcsolati tőkét építeni vagy a meglévőt elmélyíteni

Bővebb információért a rendezvényről és a regisztrációhoz kattintson ide!


Az MLSZKSZ-ről:

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) a hazai logisztikai és közlekedési szakma egyik meghatározó szervezete, amely a magyar logisztikai szolgáltató központok közel 90 százalékát fogja össze. Magyarországon az MLSZKSZ az egyetlen olyan szövetség, amely a komplett szolgáltatási láncot lefedi, a többi szervezet a logisztikának csak egyes részterületeivel foglalkozik. A Szövetséget 2002-ben azért alapították, hogy megvalósítsák a logisztikai szolgáltató központok hatékony együttműködését, elősegítsék a vonzáskörzetükben működő vállalkozások üzleti tevékenységét, növeljék versenyképességüket és új üzleti lehetőségeket teremtsenek. Tagsága 74 szervezetből áll, a tagság árbevétele 2017-ben elérte a 410 milliárd forintot.

A GS1-ről:

A GS1 a globális szabványok, a globális szabványosítás területén működő, több mint harminc éve alakult, semleges, non-profit szervezet. A GS1 központja Brüsszelben található, a szervezet azonban a világ 112 különböző országának nemzeti tagszervezetei, az ún. GS1 Tagszervezetek hálózatán keresztül működik.

A GS1-et eredetileg az élelmiszer- és más fogyasztási cikkek szektorainak gyártói és kiskereskedői alapították az elosztási lánc hatékonyságának fejlesztése céljából. Napjainkban a GS1 Rendszert világszerte több mint 1,5 millió cég használja különböző ágazatokban a világ 150 országában. Ezen ágazatok között megtalálható az egészségügy, a szállítás és logisztika, a légiközlekedés, a hadügy, a vegyipar, a vámügy, a számítógépes hardver és szoftverfejlesztés, a hulladékgazdálkodás és sok egyéb szektor is. A GS1 Rendszert használók között egyaránt megtalálhatóak a nagy multinacionális cégek és a kis- és középvállalatok, a vezető márkák tulajdonosai és az egyéni vállalkozók is. 

A rendszer legismertebb eleme a vonalkódos azonosítás, amely a kereskedelmi folyamatok elválaszthatatlan része. A vonalkód jelképekkel megjelenített azonosító számok teszik lehetővé a gépek számára az elektronikus leolvasást, ami nagyban segíti és gyorsítja az információ áramlását a bolti pénztáraknál, raktári átvételnél, illetve minden olyan helyen, ahol az üzleti folyamatokban szükséges.

A GS1 Magyarország a GS1 nemzetközi szervezet kizárólagos magyarországi képviselője, azaz a hazánkban működő GS1 Tagszervezet.