Koronavírus-megelőzési útmutatót tett közzé az Alibaba tulajdonosának alapítványa

A Jack Ma Alapítvány és az Alibaba Alapítvány egy kézkönyvet jelentetett meg, amely a legjobb gyakorlatokat és a leghasznosabb tudnivalókat ismerteti a koronavírus megelőzése és elkerülése érdekében. A kiadvány a kínai Zhejiang Gyógyszerészeti Egyetem kórházában Covid-19-el fertőzött betegek kezelésének tapasztalatait foglalja össze.


A kézikönyvet olyan orvosok és nővérek írták, akik a frontvonalban harcoltak a koronavírus ellen. A 28 fejezetes kiadvány egy átfogó szakmai anyaggal szolgál azoknak az egészségügyi intézményeknek, akik szintén a vírus ellen küzdenek éppen. Célja segíteni az érintett egészségügyi szakértőket és a kórházakat a járvány elleni harcban világszerte.


A FAHZU munkatársai bőséges tapasztalattal rendelkeznek és kiemelkedő eredményeket értek már el az egészségügyi válság kezelésében. 50 nap alatt 100 koronavírusos beteget kezeltek úgy, hogy nem volt elhalálozás, félrediagnosztizálás vagy fertőzés az intézmény dolgozói körében. A kézikönyv részletes leírást tartalmaz az ajánlott folyamatokról, a szűréstől elkezdve a diagnózis felállításáig. 

Mindemellett betekintést nyerhetünk a FAHZU munkájába is, például, hogy hogyan voltak képesek növelni a kezelések hatékonyságát, olyan módszerekkel, mint a korai közbelépés és a multidiszciplináris technológiák alkalmazása, beleértve a szigorú fertőtlenítési protokollt, a légzési nehézségekkel küzdők ellátását és a sikeres tüdőtranszplantációt.

A FAHZU elnöke és a kézikönyv főszerkesztője, Tingbao Liang elmondta, hogy azt remélik, a könyv használata elősegíti a leghatékonyabb klinikai döntéshozatal folyamatának megvalósulását világszerte.

Március közepére már több koronavírusos esetet regisztráltak Kínán kívül, mint Kínán belül. A WHO elmondása szerint Kína korai tapasztalatai a koronavírus kezelésében értékes tudást biztosítanak és segítséget nyújthatnak abban, hogy a fertőzések enyhébb lefolyásúak lehessenek.  

„Napjainkban a globális járvány terjedésével ezek a tapasztalatok a legfontosabb fegyvert jelentik az egészségügyben dolgozók számára” – mondta Jack Ma az Alibaba Csoport alapítója. - „Nagyon reméljük, hogy ezzel az útmutatóval más fertőzött területek orvosai és nővérei is úgy tanulhatnak mások tapasztalataiból, hogy nem kell a nulláról kezdeniük.”

Az útmutató közzétételét követő első 5 nap során 1,4 millió alkalommal lapoztak bele a kínai és angol nyelvű verzióba. Hogy az információk jobban elérhetőek legyenek az orvosi közösségek számára világszerte, további fordítások váltak elérhetővé – így arab, holland, francia, német, indonéz, olasz, japán, koreai, perzsa, portugál, orosz, szerb, spanyol, thai és török nyelveken. 

A kiadvány összes verziója elérthető az alábbi weboldalon: covid-19.alibabacloud.com.

Forrás: www.alizia.com