Idén már az ötödik GS1 Egészségügyi szakértőképzés indul!

A GS1 Magyarország hazánkban egyedülálló és hiánypótló képzést indított az egészségügyi szektor képviselői számára, melynek keretében az egészségügyi iparág bármely szegmensében tevékenykedő szakemberek nemzetközi kitekintéssel és számos gyakorlati példa megismerésén keresztül bővíthetik tudásukat a GS1 globális szabványainak hatékonyságot és átláthatóságot biztosító megoldásairól.

A képzést kifejezetten egészségügyi intézményben szerzett szakmai (vezetői) gyakorlattal már rendelkező szakembereknek, kórházak felső- vagy középvezetőinek, logisztikai vezetőinek, minőségbiztosítási szakembereinek, IT vezetőinek, intézményi főgyógyszerészeinek ajánljuk, akik már rendelkeznek a kellő mélységű iparági szakmai ismeretekkel. Szintén hasznos lehet a képzés olyan szolgáltatók számára, akik az egészségügyi szektorban alkalmazott rendszerek bevezetéséért, fejlesztéséért felelősek, vagy ezt az iparágat támogatják szoftver- és hardver megoldásaikkal.

A 2018 tavaszától indított 4 képzésen már összesen 39 résztvevő vette sikeresen az akadályokat és a képzés zárásához szükséges vizsgát kiváló eredménnyel végezve szerezte meg a GS1 Egészségügyi szakértői címet. Most a legutóbbi, negyedik képzés újdonsült szakértőit kérdeztük arról, hogy mit adott nekik a képzés és milyen tapasztalattal, benyomásokkal, tudással gazdagodtak.

Megyeriné Szabó Anita stratégiai igazgató

Országos Sportegészségügyi Intézet

„Intézetünk menedzsmentje számára korábban is fontos volt a szabályozott, hatékony működés (mind a betegbiztonság, mind pedig a gazdasági területeken), melynek további kibővítéséhez reméltem segítséget ettől a képzéstől. A képzés hitelességét az adja, hogy a GS1 szabványrendszer hazai képviselői osztják meg velünk az ismereteket. Szakmailag kontrollált környezetben, gyakorlatokkal színesítve kaphattam képet a GS1 rendszeréről és lehetőségeiről, a rendszeres gyakorlati feladatok végzése és a tesztelések különösen hasznosak voltak. A képzés során jó volt megismerni azokat az intézményeket és szolgáltatókat, akik átadhatták tapasztalataikat, illetve megmutathatták számunkra a lehetőségek tárházát elindítva mindenki gondolatait a saját intézményi céljai tekintetében. A képzést követően intézetünkben több területen is tervezem a képzésen tanultak alkalmazását, úgy, mint a betegazonosítás és nyomon követés, műtéti ráfordítás gyűjtés, a műtéti eszközök és műszerek azonosítása és a javítások, sterilizálások nyomon követése, tárgyieszköznyilvántartás és leltár vezetése, nyomon követés. A képzést intézményi felső- és középvezetők számára ajánlanám leginkább a szabvány alkalmazását érintő területekről (orvos és ápolási igazgatás, gazdasági részről: leltár, kontrolling, anyagbeszerzés, műszerügy).”

Résztvevőink, akik név nélkül mondták el véleményüket

  • „Azért jelentkeztem a képzésre, mert a munkámban a közeljövőben, ha közvetetten is, de GS1 szabványú kódok használatával képzett adatokkal fogok dolgozni. A változatos tartalmú és érdekes képzés során első kézből szereztem ismereteket magáról a szabványokról, illetve a gyakorlati használatukkal kapcsolatos tapasztalatokról. A képzés olyan lehetőségeket és előnyöket tárt fel számomra – például, hogy mi mindenre alkalmasak a szabványok, és amire kívülállóként az ember nem is gondolna.”


  • „Mindennapos feladataim közé tartozik többek között a gyógyászati segédeszköz (melyek nagy része orvostechnikai eszköz) törzs karbantartása, publikálása, valamint a támogatásba befogadandó eszközökkel kapcsolatos hatástanulmányok, elemzések készítése. Több alkalommal is részt vettem a Hatósági GS1 Egészségügyi Felhasználói csoport találkozóin és felmerült bennem, hogy a feladatkörömbe tartozó szakterületen is tudnám hasznosítani a GS1 szabványrendszert. Ehhez pedig mélyrehatóbban meg kell ismernem azt, amire a szakértői képzés remek alkalmat nyújtott. Úgy gondolom, hogy talán a képzés egyik legnagyobb előnye az, hogy a legjobb hazai szakértőktől a legfrissebb információkat kaptuk. Ezen túlmenően a gyógyászati segédeszközök ártámogatási rendszerében megadta azokat az ötleteket, melyek segítségével hatékonyabban lehetne működtetni egyes folyamatokat. Különösen jó ötletnek tartom a kórházi vezetők előadóként történő meghívását, hasznos és érdekes volt, ahogyan a gyakorlati tapasztalataikat bemutatták. Tanulságos volt az is, ahogyan az egyes intézmények más-más területen vezették be az azonosítókat. A képzés rendkívül interaktív volt, s mivel a résztvevők többféle területen dolgoznak (pl.: hatóságok, egyéb szervezetek, kórházak) beleláthattunk más területek problémáiba is. Így ötleteket adhattunk és kaphattunk másoktól/másoknak. Az előadók mindvégig segítőkészek, nyitottak voltak a különféle elképzelésekre és elősegítették azok megvalósítási lépéseinek összeállítását. Úgy gondolom, hogy bármely olyan szakterület és szervezet munkatársai számára hasznos lehet ez a képzés, ahol bonyolult, több lépéséből álló, nehezen követhető és monitorozható folyamatokat végeznek. Az itt szerzett tudás hasznosításával ezek az erőforrás- és időigényes folyamatok egyszerűsödhetnek, átláthatóbbá és könnyebben koordinálhatóbbá válhatnak.”

Reméljük a frissen végzett szakértőink véleménye alapján a GS1 Egészségügyi szakértőképzés felkeltette az Ön érdeklődését is!

Tudjon meg többet a 2020. február 4-én, valamint 2020. április 21-én kezdődő képzésünkről és regisztráljon már most!

Első turnus képzési napjai:

2020. február 4. (február 11., február 25., március 3., március 10., március 17.)

Második turnus képzési napjai:

2020. április 21. (április 28., május 5., május 12., május 19., május 26.)

A részletekért kattintson IDE!