Felhívás - elérhető az előminősítés az egészségipari támogatási programban

Most néhány napig ismét megnyílt az előminősítés lehetősége az egészségipari támogatási programban, amelynek köszönhetően a közeljövőben akár 50 milliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg Magyarországon. Amennyiben érintett, ne szalassza el a lehetőséget!

A koronavírus-járvány harmadik hullámának letörésében nagy szerepe volt annak, hogy az elmúlt egy évben a hazai egészségipar számos termékből önellátóvá vált, ezzel biztosítva alakosság és a kórházak ellátását. Ilyen termékek például a sebészeti és egyszerű maszkok, az arcpajzs, a fecskendő, a különféle fertőtlenítőszerek és a magyar fejlesztésű lélegeztetőgépek is. Nem dőlhetünk azonban hátra, készen kell állnunk, hogy a magyar ipar bármikor csatasorba állítható legyen. Most itta lehetőség a kanyarban előzésre, hogy a magyar egészségipari termékek kikerüljenek a nemzetközi piacokra. Ezt segíti a 23 milliárd forint keretösszegű egészségipari támogatási programunk is, amelynek előminősítésére május 31-ig ismét lehet jelentkezni - mondta el György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár.

A  GINOP-1.2.15-20 felhívás keretében az egészségipari vállalkozások 30 millió és 2 milliárd forint közötti feltételesen visszatérítendő támogatásra pályázhatnak, 35-80 százalékos támogatási intenzitás mellett. Az előleg mértéke 100 százalék. A támogatható tevékenységek között szerepel új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása, gyártási licenc és know-how beszerzése,infrastrukturális és ingatlan beruházás, valamint tanácsadási és képzési szolgáltatások igénybevétele.

Annak érdekében, hogy az egészségipari védekezést leghatékonyabban szolgáló fejlesztések valósuljanak meg, a pályázás előminősítési tanúsítvány meglétéhez kötött. Az előminősítési informatikai rendszerben a regisztrációra és az alapadatok benyújtására az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. oldalán van lehetőség 2021. május 26-án 9 óra és május 31-én 23:59 óra között.

További részletek és regisztráció a http://www.egip.ifka.hu oldalon érhetők el.