Azonnal népszerű lett a „több éves LEI” szolgáltatás

2021. júliusi bevezetését követően ugrásszerűen megnőtt azon partnereink száma, akik a GS1 kezelésében tartott LEI kódjuk kapcsán a 3 vagy 5 éves LEI kód hosszabbítást választották. Nem csoda, hiszen a szolgáltatás egyedülálló és nem csak az évente történő megújítás adminisztrációs terhei csökkenthetők általa, de ezzel a lehetőséggel költséget is megtakaríthatnak partnereink.

Talán már nem újdonság GS1 Partnereink számára, hogy a GS1 nemzetközi szervezet immár a saját szabványai mellett a LEI azonosítók kiosztására is hitelesített, a GLEIF által hivatalosan elismert szervezet.

A GS1 az egyedi azonosítás élharcosaként az olyan mindennapi szabványok kapcsán, mint az azonosító kulcsok vagy a vonalkódok, már bebizonyította elkötelezettségét a vállalatok és az emberek biztonsága és védelme mellett. Közel 50 éves szakmai tapasztalatával nap mint nap segíti a vállalkozásokat hatékonyabbá válni a GS1 szabványok bevezetésével.

A pénzügyi szektor által egyre szélesebb körben bevezetésre kerülő LEI kód szintén egy olyan azonosító, mely támogatja az érintetteket a kritikus pénzügyi döntések kockázatmentes meghozatalában és ma már ezt a szolgáltatást Partnereink Magyarországon magyar nyelven vehetik igénybe a GS1-től.

A GS1 Magyarország már negyedik éve segíti LEI Regisztrációs képviselőként az érintett vállalkozásokat, szervezeteket és kötelezetteket a LEI kódjuk gyors és zökkenőmentes beszerzésében. Az időközben megújult www.lei.direct/hu magyar nyelvű igénylőoldalon három egyszerű lépés megtételével Ön is megfelelhet a szabályozók jelentéstételi követelményeinek és az azonosítással kapcsolatos tennivalói is lecsökkenhetnek. Hozza át LEI azonosítóját a GS1 kezelésébe!

Mi szól a „több éves LEI” szolgáltatás mellett?

  • A GS1 Magyarország ezen szolgáltatásának segítségével több évre aktiválhatja LEI azonosítóját.
  • Akár 3 vagy akár 5 évre is megrendelheti LEI kódjának használatát, a LEI kód regisztrációja, áthozatala vagy meghosszabbítása során.
  • A több évre igényelt LEI kód aktív állapota automatikusan megújul az adott időszakon belül.
  • Már a 3 évre érvényes LEI kóddal is pénzt spórolhat meg, ám az 5 éves érvényesség esetében majdnem egy teljes évi LEI kód használati díj maradhat a zsebében!

Egyetlen kattintással évekre elfelejtheti a LEI kód megújításával járó procedúrát és még pénzt is spórolhat! 

Hogyan juthat hozzá?

Csak lépjen be a magyar nyelvű regisztrációs felületre, válassza ki az Önnek aktuálisan szükséges LEI kód regisztráció / LEI kód áthozatal / LEI kód megújítás lehetőséget, majd az űrlap kitöltésekor egyetlen kattintással jelezze, ha nem 1 évre, hanem 3 vagy 5 évre előre szeretne gondoskodni LEI kódja érvényességéről.

Újabb hasznos eszköz: a LEI tanúsítvány

A pénzügyi szolgáltatója kérhet Öntől formális LEI tanúsítványt, melyet ezentúl a regisztráció, az áthozatal vagy a megújítás folyamata során, egyetlen kattintással megrendelhet külön térítés ellenében. A QR kóddal ellátott tanúsítvány az adott évre szól és tartalmazza a vállalkozás/szervezet hivatalos nevét, hivatalos címét, LEI kódját, a LEI kód következő megújításának dátumát, valamint a tanúsítvány kiadásának dátumát. A QR kód automatikusan a GLEIF LEI nyilvántartási oldalára viszi a kérdezőt. Amennyiben több évre igényli a LEI kódot és mellé a tanúsítványokat, ezek költsége egyben fizetendő az igénylés benyújtásakor. Ha nincsen szüksége LEI tanúsítványra, az igénylésre szolgáló négyzetet ne pipálja be a LEI igénylési folyamat során.

Szakszerű segítséget adunk 

Szolgáltatásainkkal folyamatosan támogatjuk az érintett hazai vállalkozásokat a LEI kódjuk regisztrációjában, meghosszabbításában vagy áthozatalában:

  • Magyar nyelven tesszük elérhetővé a LEI azonosítót kezelő regisztrációs weboldalt, űrlapokat és a szükséges információkat az egyes lépésekről;
  • Végig vezetjük Önt a LEI azonosító beszerzésének folyamatán;
  • Támogatjuk a LEI azonosítójának áthozatali lépéseiben a GS1-hez, és mindez Önnek semmilyen extra költséggel sem jár;
  • Mind egyedi, mind csoportos, egy vagy több éves LEI igénylés kezelésében hosszútávon számíthat ránk.

Tegye meg a szükséges lépéseket már ma és látogasson el LEI szolgáltatási weboldalunkra: https://www.lei.direct/hu

Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal a lei@gs1hu.org e-mail címen.