Egészségügy

Magyar GS1 Egészségügyi Felhasználói Csoport

A Magyar GS1 Egészségügyi Felhasználói Csoport 2016. novemberében azzal a céllal jött létre, hogy a GS1 szabványok egészségügyben történő jó nemzetközi tapasztalatainak illetve a változó jogszabályi előírások ismeretében és figyelembe vételével feltárja idehaza az ellátási lánci piaci szereplők valamint a betegellátást végző szervezetek szabványalkalmazási céljait, továbbá koordinálja a GS1 szabvány alapú megoldások helyes ágazati bevezetését és szabályszerű alkalmazását a helyi igények kiszolgálására.

Célkitűzései között a hangsúly természetesen a GS1 szabványokhoz kötődő az automatikus termékazonosításon alapuló, betegbiztonságot javító, illetve a transzparens folyamatok által hatékonyabb és fenntarthatóbb működést lehetővé tevő megoldások bevezetésén van.

Tudjon meg többet a csoport működéséről, és csatlakozzon a Csoporthoz

A Magyar GS1 Egészségügyi Felhasználói Csoporthoz történő csatlakozás önkéntes, a részvétel ingyenes, a tevékenységet a Csoport tagjai egyforma módon saját költségükön végzik. A Csoport vezetőjét a Csoport választja, működését a GS1 Magyarország koordinálja a Csoport által elfogadott Ügyrend szerint. A szakmai részfeladatok illetve egyes szűkebb szakterületeket érintő kérdések elemzése és feldolgozása érdekében Munkacsoportokat hoz létre.  

Csoport tagjai félévente, a munkacsoportokban résztvevő szakemberek gyakrabban is találkozhatnak, illetve munkájukat telefonkonferenciák illetve levelező rendszer fogja segíteni. A munkacsoportoktól származó ajánlások, dokumentumok nem kötelező erejűek, azok alkalmazásának önkéntes alapon történhet.

A már csatlakozottak köre szépen reprezentálja a hazai ágazatot: kórházak, orvosi műszer- és gyógyászati segédeszközgyártók, gyógyszergyártók illetve nagykereskedők, és szakmai szervezetek alkotják a Csoportot.

Az eddig csatlakozottak listája itt elérhető.

A Csoport tagjává válhatnak mindazon egészségügyi gazdálkodó szervezetek, egyesületek, szövetségek, érdekképviseleti szervek és egyéni tagként szakértők, akik a fenti célokkal azonosulni tudnak, és erről szándéknyilatkozat formájában nyilatkoznak.

Jelentkezzen már most az alábbi online űrlapunk kitöltésével!

A csatlakozó neve (cégnév/intézmény név/egyéni tag) *
A céget/intézményt képviselő neve
A képviselő beosztása
A képviselő e-mail címe *
A képviselő telefonszáma

A Csoport a helyi igények és lehetőségek felmérését, a tapasztalatok megosztását, a változások támogatását 3 munkacsoportban végzi: 

  • kórházi nyomon követés; 
  • egységes ágazati termékcikktörzs létrehozása;
  • orvostechnikai eszközök és az IVM termékek egységes azonosítása és jelölése.

Csatlakozzon a munkacsoportokhoz, hogy időben értesüljön a jogszabályi változásokról, a bevezetési lépésekről vagy hogy megismerhesse mások fejlesztéseit. 

A munkacsoport(ok)ba történő jelentkezéshez kérjük töltse ki az alábbi űrlapot:

A csatlakozó személy neve *
A személy beosztása
A csatlakozó e-mail címe *
A csatlakozó telefonszáma
A képviselt cég neve (cégnév/intézmény név/egyéni tag) *
A választott munkacsoport neve (több is jelölhető): *
Kórházi nyomonkövetés
Egységes ágazati termékcikktörzs létrehozása
Orvostechnikai eszközök és az IVM termékek egységes azonosítása és jelölése

Írjon nekünk!

Írja meg kérdését, véleményét!
Név
Cégnév
E-mail cím
Rendben További információk